Ausztria

2021.09.14. 16:07

Hosszabbodik az oltási igazolások érvényessége

Az ÖGB Burgenland magyarnyelvű tanácsadó irodájának tájékoztatása szerint, szeptember 15-től változik a beutazási rendelet Ausztriában. Többek között szerdától 360 napra hosszabbodik az oltási igazolások érvényessége. A tesztek érvényességi ideje változatlan marad.

vaol.hu

Fotó: ORF

Az oltási igazolások érvényessége 270-ről 360 napra tolódik ki. Kivételt az egy adagos vakcinák képeznek. A kétadagos vakcinák esetében az első és a második oltás között legalább 14 napnak kell eltelnie az érvényességhez – adta hírül a magyarok.orf.at oldala.

Az ÖGB Burgenland magyarnyelvű közösségi oldalán továbbá az is olvasható, hogy a kétadagos oltásoknál a harmadik, az egyadagosoknál a második frissítő oltás érvényessége szintén 360 nap, ha ezen oltás és az előző oltás között legalább 120 nap az 4 hónap eltelt. Nem részletezi viszont a jogszabály a kevert oltások esetében az érvényességet. Az ÖGB megkeresésére a minisztérium jelezte, hogy ez még kidolgozás alatt van.

A beutazási rendelet hatálya kitolódott 2021. október 31-ig. A változások 2021. szeptember 15-én lépnek hatályba. Nem változott a tesztek érvényessége. Magyarországról rendszeresen ingázók, foglalkoztatáshoz kapcsolódó beutazás, iskolai, tanulmányi célú beutazás vagy családlátogatás esetén továbbra is 7 nap a tesztek érvényessége. Minden más esetben Magyarországról beutazva a tesztek érvényessége PCR-tesztek esetében 72 óra, antigén tesztek esetében 48 óra, valamint otthon, de hatóságilag online rögzített antigén tesztek esetében 24 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában