kijáró

2021.09.13. 07:00

Idén a Velencei-tónál találkoztak a nemzetiségi fiatalok

Az idén a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata szervezésében augusztus utolsó napjaiban Velencén rendezték meg a VI. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozót.

Tersztyánszky Krisztina

Az Országos Szlovén Önkormányzat koordinálásában négy fiatal képviselte a szlovén nemzetiséget a találkozón. Soós László, az Országos Szlovén Önkormányzat Közgyűlésének képviselője vezette a fiatal küldöttséget. Az első napon a nemzetiségi börzén bemutatták a szlovén nemzetiségi hagyományokhoz kapcsolódó népviseletet, tárgyakat és gasztronómiai sajátosságokat, a második napon önálló videóprezentációval ismertették a szlovén nemzetiségi kultúra főbb elemeit.

A VI. Nemzetiségi Ifjúsági Találkozó megnyitóján részt vett az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke, Holecz Károly is; illetve a fiatalok a programsorozat szombati napján találkoztak és beszélgetést folytattak Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért felelős államtitkárával is.

Kiemelt képen: Pillanatkép a nemzetiségi találkozóról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában