díjazták

2021.09.15. 07:00

Igazi kincs a Chernel-forrás vize, ami hatalmas elismerésben részesült

Kategóriájában a horvátzsidányi Chernel-forrás vizét találták a legjobbnak a Nemzetközi Ivóvíz Expón.

VN

Fotó: vizexpo.hu

A napokban rendezték meg a NIVEX Nemzetközi Ivóvíz Expót, valamint az ehhez szorosan kötődő vízmustrát és vízversenyt, melyen 14 ország csaknem 60 mintája versengett. Az esemény – amelynek dr. Nagy István agrárminiszter volt a fővédnöke – több célt is szolgál, szakipari vásárként bemutatkozási lehetőséget ad a gyártóknak és forgalmazóknak, tudományos konferenciaként segíti a legújabb kutatási eredmények megismertetését, bemutatja a palackos ivóvizeket és az ivóvízzel kapcsolatos háztartási készülékeket, valamint lehetőséget ad a palackozott vizek versenyének.

Régi, jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt benevezhették palackozott vizeiket a megmérettetésre. A versenyen hat kategóriában díjazták a vizeket, szénsavas és szénsavmentes változatban is külön indultak az alacsony, a közepes, valamint a magas ásványianyag-tartalmú italok. A szénsavas, magas ásványianyag-tartalmú vizek (8001600 mg/l) kategóriájában vasi győztes született, a zsűri, a horvátzsidányi Chernel-forrás vízéből készült Szénsavas Chernel vizet találta a legjobbnak.

Kiemelt képen: A Magyar Nemzeti Múzeum különtermében minden a vízről szólt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában