áldatlan állapotok

2021.09.03. 13:17

Illés Károly: Látni, hogy a városvezetés az előválasztási kampánnyal van elfoglalva, ahelyett, hogy a várost vezetné – fotók

Kiszakadt labdafogó háló, lyukas kerítés, kopott padok, rendezetlen homokozó – a Stromfeld lakótelep kis játszóterén tartott pénteken délelőtt sajtótájékoztatót Illés Károly, a szombathelyi Fidesz-frakció vezetője. A téma az ígéretek és a valóság volt.

VN

20210903 Illés Károly frakcióvezető Fidesz, Sajtótájékoztatót tartott a játszótérekről, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az egyik probléma kellős közepén, a Stromfeld lakótelep egyik elhanyagolt játszóterén állunk, de lehetnék a város több másik pontján is – ezzel a mondattal köszöntött bennünket Illés Károly frakcióvezető a sajtótájékoztatón. Valószínűleg nem véletlen, hogy a melengető napsütés és az éppen a kicsik levegőztetésére alkalmas ebéd előtti időpont ellenére senki nem volt még a környéken sem. A hiányos kavicságyáson menni is nehéz, az a kevés játék, ami van, kopott, a szétszórt homokozót pedig nagyítóval kell keresni.

A körzet képviselője elfelejtette a választóit?

– Miközben a helyi bukott baloldal pártjai az Éljen Szombathely! egyesületbe tömörültek és álcázták magukat, semmit nem tartottak be abból, amit a választópolgároknak ígértek. Azzal kampányoltak, hogy nagyobb figyelmet fordítanak majd a közterületek, parkok, játszóterek rendbetételére, de ebből semmi nem valósult meg – fogalmazott Illés Károly. Hozzátette: Több megkeresést kaptak már a körzetből, nagyon el vannak keseredve az itt élők. A körzet képviselője, Bokányi Adrienn rendszerint pártirodákban fotózkodik, vagy pedig Ungár Péternek kampányol, de úgy tűnik, a választóit elfelejtette.

Városvezetés helyett előválasztási kampány

A frakcióvezető kiemelte: Nemény Andrásék, amint hatalomhoz jutottak, jól fizető állásokkal jutalmazták meg barátaikat, a maradék pénzt pedig több tízmilliós WC-re, illetve a városi Savaria Fórum vidéki terjesztésére költik. – Látni, hogy a városvezetés az előválasztási kampánnyal van elfoglalva, ahelyett, hogy a várost vezetné. Országos politikusokat – Karácsonytól kezdve Dobreven át Gyurcsányig – hívnak a városba, velük kampányolnak, azon vitatkoznak, hogy a budai milliárdos vagy egyébként a költségvetési csalással vádolt jelöltet támogassák. Mi arra szólítjuk fel Nemény Andrásékat, hogy kezdjenek el végre várost vezetni, ne a választási politikával foglalkozzanak. Azzal foglalkozzanak, amire a választópolgárok megbízták őket – hangsúlyozta Illés Károly, aki végül megjegyezte: sok mindent kis anyagi ráfordítással helyre lehetne hozni. Bőven jutna forrás a játszóterek, közterületek rendbetételére, ha azt nem a városi hetilap vidéki terjesztésére fordítanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában