Frissen Vasból

2021.09.14. 12:30

Jó hír! Csökkenő tendenciát mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja Szombathelyen

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan emelkedik, míg a heti mérési eredmények jellegzetes ingadozást mutatnak – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

vaol.hu

Nagykanizsa, 2020. május 22. Adamcsik Orsolya, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ kutatója centrifugába helyez mintát, amikor szennyvízbõl készít a koronavírus kimutatására alkalmas koncentrátumot a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttmûködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekbõl. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint Szombathelyen a szennyvíz koronavírus-koncentrációja mérsékelt, és ezzel együtt csökkenő tendenciát mutat.

[mw-dossier-offerer dossier_id="342664" number_of_articles=3]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában