Támogatás

2021.09.08. 21:00

Kilencmilliót kapnak

Nemzetközi szimpóziumot és tábort támogat egyedi döntéssel Vas megyében az emberi erőforrások minisztere, és egy alkotó meg egy kiállítás kedvezményezett a képzőművészeti kollégiumnál.

Vas Népe

Egyedi döntéssel támogat az országban összesen 46 kulturális programot, kiadványt, előadást prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a listában két Vas megyei szerepel.

Az egyik kedvezményezett a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal pályázata: a 49. Mo­gersdorf Nemzetközi Kultúrtörténeti Szimpózium megvalósítása, melyet 6 millió forinttal támogat a tárcavezető.

A sitkei Bassiana Idegenforgalmi, Kulturális Egyesület pályázata pedig 3 millió forintot nyert táborszervezésre.

Közben az NKA képzőművészeti kollégiuma is döntött: az alkotói támogatások sora szerint a kőszegi Bíró Sándor 400 ezer forint támogatással dolgozhat, míg a kiállítástámogatások között 800 ezer forinttal kedvezményezett a szombathelyi Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesület a Bloomsday Plugin kortárs művészeti országos nagy kiállítás és katalógus előkészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában