megosztott siker

2021.09.07. 07:00

Levette verbunkjával a közönséget a lábáról a körmendi néptáncos

Balogh Ádám, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes felnőtt táncosa megosztott első helyen végzett a Halásziban megrendezett XIV. Neuberger Ferenc Verbunkversenyen.

Tóth Judit

Fotó: VN

A körmendi táncos már negyedszer indult el a verbunkversenyen. Első alkalommal a harmadik helyen végzett, másodszorra javított egy helyet. A múlt évben komoly és rutinos táncosok között első lett, ismétlésre készült. – Nagy volt rajtam a nyomás, tavaly nagyon jól sikerült a verseny, ezt most is össze akartam hozni. Az idei mezőny fiatal volt, de mindenki jól és fegyelmezetten versenyzett. Megosztott első helyen végeztem, ami számomra azért is nagy öröm, mert már csak egy győzelemre vagyok a csizmától. Aki háromszor nyeri meg a versenyt, annak csizmát készíttetnek.

Balogh Ádám óvodáskorban kezdte a néptáncot, ami nem esett nehezére, hiszen édesanyja néptáncoktató. Később a Béri Balogh Ádám Táncegyütteshez került, ahol Korbacsics Tibor művészeti vezető irányításával mélyítette tudását. A halászi versenyre táncos társai is biztatták. Javarészt egyénileg készült, kisebb segítséget a Lajta Néptánc Együttes vezetőitől, Palenik Józseftől, Palenik Vendeltől és Balogh Tímeától kért.

A versenyfeladat az úgynevezett Bertóké verbunk volt, amely a Csallóközben és a Szigetközben elterjedt verbunkváltozat. Ez a tánc nálunk mindig lábon van – mondta Ádám –, együttesünk szigetközi koreográfiájában benne van, sokszor bemutattuk már. A verseny harmadik helyezettje is körmendi táncos, Nyul Lajos személyében.

Kiemelt képen: Palenik József a zsűriből a két első helyezettel, Karácsony Kevinnel és Balogh Ádámmal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában