Frissen Vasból

2021.09.09. 10:38

Megdöbbentő: kiszáradt kutyák húztak horrorkaravánt a 8-as főúton – fotó, videó

Legkevesebb 140 kilót húzott két szerencsétlen kutya a 8-as számú főúton Tüskevár után hétfőn, egy rokkantkocsit és egy kétkerekű kézikocsit két bódult emberrel és rengeteg lommal, de a tüskevári emelkedőn az állatok nem bírták tovább.

Kovács Erika/veol.hu

Fotó: Meggyeserdei Menedék Alapítvány/Minárcsik Sándor

Minárcsik Sándor, a Meggyeserdei Menedék Alapítvány alapítója azt mondta, a lányával tartott a devecseri menhelyre hétfőn, amikor nem hittek a szemüknek. Egy igazi horrorkaravánt állítottak meg a 8-as számú főúton, Tüskevár után. A két szerencsétlen kutya már nem bírta felvonszolni a felüljárón a rokkantkocsiból, a hozzákötözött kétkerekű kézikocsiból, illetve a bódult állapotú mozgássérült vezetőből, valamint egy utasból és a lomis cuccokból összeállított szerelvényt. Azonnal rendőri segítséget kértek, a kutyákat, akik teljesen kiszáradtak, a Meggyeserdei Menedékbe szállították. Az utast a mentő elvitte, a szerelvényt a rendőrség hazajuttatta – írja a veol.hu.

Két embert húzott egy rokkantkocsiban és egy lommal teli kézikocsiban két kiszáradt kutya. A tüskevári emelkedőn nem bírták tovább, akkor látták meg őket a megmentőik
Fotó: Meggyeserdei Menedék Alapítvány/Minárcsik Sándor

– Ettől az embertől már hoztunk el nyolc kutyát, és újra van neki. Mivel régebben is húzatta magát kutyával, ezért az önkormányzat vásárolt számára elektromos kocsit azzal a feltétellel, hogy nem húzatja többet magát a kutyával. Remélhetőleg a történtek után soha többé nem tarthat állatot, fogalmazott Sándor, aki köszönettel beszélt a Devecseri Rendőrőrs gyors és szakszerű segítségéről. Beszélt arról is, hogy az ügyben feljelentést tett a rendőrségen. Szerinte, ami történt, állatkínzás, mert az állatokat erejüket meghaladó teljesítményre kényszerítették.

Marton Zsolt, Somlóvásárhely polgármestere a Veszprém megyei portál megkeresésére elmondta, nagyon megdöbbentette az eset, az illetőtől már többször vittek el kutyákat. Vásároltak neki rokkantkocsit, hogy ne az állatokkal húzassa magát, kerestek neki helyet egy otthonban, de a férfi azt visszautasította, mondván, hogy rokonokhoz megy. Ez nem történt meg, és azóta is lakókocsiban él.

– A férfit figyeljük, hogy véletlenül se tartson kutyát, és amint a jegyző visszatér a szabadságáról, kezdeményezzük, hogy örökre eltiltsák a kutya-, illetve állattartástól, fogalmazott a polgármester, aki arról is beszélt, hogy a másik kocsiban utazó nő is a faluban lakik.

A rendőrség közleménye az esettel kapcsolatban:

Bejelentés érkezett a Devecseri Rendőrőrsre szeptember 6-án 8 óra 50 perckor, hogy a 8-as főúton egy háromkerekű, kézzel tekerhető rokkantkocsi közlekedik, amelyet két kutya húz, valamint a rokkantkocsihoz kötöttek egy kézikocsit, amiben egy nő volt.

A helyszínre érkező devecseri járőrök mentőt hívtak a somlóvásárhelyi nőhöz, aki hátul utazott. A háromkerekű rokkantkocsin utazó 68 éves somlóvásárhelyi férfi ellen a Devecseri Rendőrőrs szabálysértési feljelentést tett közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt. A két kutyát az állatvédők a Devecseri Gyepmesteri Telepre szállították.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában