Frissen Vasból

2021.09.23. 11:30

Mind a tizenegy Szombathely környéki falu megkapta az egy-egy milliós támogatást programokra

Tizenegy kistelepülés polgármestere írta alá szerdán a megyeházán azt a támogatói okiratot, amely szerint az egy-egy millió forintos kormányzati forrás felhasználását a Nemzeti Művelődési Intézet révén bonyolítják le.

Merklin Tímea

Balra Éles Krisztina, jobbra dr. Hende Csaba a tizenegy polgármesterrel az aláírás után

Fotó: Puskás Enikő

Éles Krisztina, az NMI Vas megyei igazgatója üdvözölte a Szombathely környéki falvak vezetőit, kiemelve, hogy a sikeres pályázatokból is látszik: „egy irányba tartunk”, és az önkormányzatokkal együtt dolgozó, az NMI által foglalkoztatott közművelődési asszisztensek jó ötletekkel rukkolnak elő.

Balra Éles Krisztina, jobbra dr. Hende Csaba a tizenegy polgármesterrel az aláírás után

A Magyar falu programból elnyert összegek falunapi és egyéb programokra, eszközbeszerzésekre is fordíthatók. A pályázaton összesen 210 vasi település nyert. A szombathelyi térség aláírási ünnepségén dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök is köszöntötte a hozzá tartozó tizenegy település polgármesterét. Hangsúlyozta: ez különleges alkalom, hiszen a kormány azt támogatja, hogy a kistelepülések önkormányzatai szervezzenek közösségi alkalmakat, az emberek ismét odafordulhassanak egymáshoz, lássák egymás arcát maszk nélkül és beszélgessenek.

Amint mondta, nagy megtiszteltetés, hogy mind a tizenegy falu megkapta ezt a támogatást. Éles Krisztina a pénz felhasználásáról elmondta: van, ahol nem egy rendezvényt terveztek, hanem több kisebb programot húsvétig; van, ahol felélesztették a szüretet, máshol új programot találtak ki, ilyen volt a séi Gyerkőcfesztivál. Több településen sátrat, padokat, dekorációt vettek, eszközöket kézművességhez. Nem egy falu az EMMI-től is nyert ötszázezer forintot fény-, hang- és színpadtechnikára, így a két forrás kiegészítette egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában