NÉBIH - oktatási nagykövet

2021.09.18. 11:00

Minden, ami élelmiszer

Aki vállalja, hogy az élelmiszerek helyes kezeléséről iskolásoknak tart előadást, az esélyes lehet a Nébih oktatási nagykövete címre, miközben félmillió forinttal is gazdagodhat.

VN

A felelősségteljes fogyasztói magatartás kialakításának támogatása érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oktatási nagyköveti programot hirdet. A téma iránt fogékony pedagógusok és a felsőoktatásban tanuló hallgatók a tanév során bármikor csatlakozhatnak a programhoz.

A kezdeményezés aktivitásai között többek között a Nébih szemléletformáló foglalkozásainak megtartása, önálló játékfejlesztés, élelmiszer-biztonság vagy élelmiszer-hulladék téma köré épülő tanulmányi kirándulások szervezése szerepel. A minél eredményesebb munkához a nagykövetek rendelkezésére állnak a Nébih folyamatosan frissülő anyagai, amelyek az élelmiszerlánc-biztonság, az otthoni élelmiszer-higiénia és az élelmiszerpazarlás-megelőzés témakörein egyaránt végigvezetik a diákokat, az óvodáskortól egészen az általános iskola végéig.

A résztvevők a foglalkozásokkal krediteket gyűjthetnek, a tanév végén a három legaktívabb közreműködő elnyeri a Néb ih oktatási nagykövete címet, valamint ötszázezer forintos pénzjutalomban részesül. Az eredményhirdetés 2022 augusztusában lesz. További részletek és a jelentkezési lap a nebihoktatas.hu oldalon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában