Ön is ott lesz?

2021.09.28. 07:00

Nagy buli lesz az idei győrvári böllérfesztiválon

A hagyomány– minőség–gasztronómia jegyében rendezik meg a VIII. Vas megyei gasztronómiai fesztivált és böllérversenyt szombaton az Agrárminisztérium hungarikumbizottsága, a Vas Megyei Önkormányzat, az Agrármarketing Centrum, a győrvári önkormányzat és a jánosházi Millennium Polgári Egyesület támogatásával.

VN

Fotó: VN-archív/Horváth Balázs

A programon rendszerint több ezer résztvevő szokott lenni, és rekordhosszúságú kolbászok születnek, hatalmas buli, egész napos kulturális programokkal, a mulatós zene sztárjaival, érdemes a városlakóknak is kilátogatniuk. A program hajnali ötkor kezdődik disznóbúcsúztatóval, egyúttal kezdetét veszi a böllérverseny. A hivatalos megnyitót 12 órakor rendezik: köszöntőt mond Kaczor Zsolt polgármester, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

A rendezvényen megkísérelnek új magyar rekordot állítani krumpliprószasütésből. A belépés és az egész napos kóstolás ingyenes: lehet válogatni a földi javakból, amelyek összetevői: sült kolbász, disznótoros, krumpliprósza, kenyér, tea, forralt bor, pálinka. A gyerekeknek külön szerveztek szórakoztató programokat, köztük rajzversenyt és minividámparkot, de lesz vattacukor, popcorn, gofri is, ha véletlenül nem akarják ebédre a hurkát, kolbászt. A fesztivált veterán autók találkozója egészíti ki.

A délelőtti kulturális programok között szerepel a Gradisce Horvát Kulturális egyesület, az Animato, a Bomba bulizenekar, Didi és Gabriella, a déli megnyitó után fellép a Kármentő zenekar, amelyben V. Németh Zsolt bőgőzik. 13 órától Tuti buli lesz Jessyvel, hallhatjuk Sláger Tibót, Éder Gabeet, a Jó Laci Betyárt. 17 órakor hirdetik ki a böllérverseny eredményét, és tombolát sorsolnak. 18.30-tól a Spin Bacters játszik, 20 órától sztárvendég a Zaporozsec.

Kiemelt képen: Megdőlt a rekord: 3490 méteres kolbászt töltöttek tavaly Győrváron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában