Frissen Vasból

2021.09.23. 17:30

Nagy jelentőségű munkák kezdődnek Kőszegen: hat útfelújítási közbeszerzés indul

Újabb üteméhez érkezett a 2,8 milliárd forintból megvalósuló kőszegi út- és parkolófelújítási program. Nagy jelentőségű munkák kezdődnek, amelyek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot.

Tóth Kata

Legutóbbi ülésén hat útfelújítási közbeszerzés elindításáról döntött a képviselő-testület. A fejlesztésekről Básthy Béla polgármester számolt be.

– Miközben zajlanak a felújítási munkák a Fekete kert környékén, a Munkácsy Mihály utcában, a Kossuth utcában, a Rómer Flóris utcában, a Rákóczi utca egy szakaszán, az egykori Gesztenyés étterem előtti parkolóban, a Várkör zsinagógáig tartó szakaszán és dolgoznak a Kiss János-lakótelep belső tömbfelújításán, valamint a végéhez közeledik a Vámház utca, a Borsmonostori út, a Herman Ottó utca felújítása – hamarosan újabb útszakaszok felújítása kezdődik meg.

Már most is impozáns a fejlődés az utak állapotában, a legnagyobb és -látványosabb egy időben megvalósuló fejlesztések azonban ebben a körben várhatók. Régóta várt beruházás például a Felső körút és a hozzá csatlakozó Munkás utca, valamint Ólmodi út (87-es út és Felső körút közötti szakasz) burkolatának felújítása. Döntöttek a képviselők a Hegyalja utca és Mélyút utca felújításának elindításáról is.

Érinti a program a Festetich utcát és Gesztenyefa utcát, az Írottkő utcai parkoló felújítását és bővítését, valamint az útburkolat felújítását a Faludi Ferenc utca és a Velemi utca közötti szakaszon; megújul és bővül a Velemi utca és Rohonci utca közötti tömbbelső parkolója; parkoló épül az Írottkő utca és az Űrhajósok utcája között, a Rohonci utca 42–44. előtt is. Teljes szélességében megújul a Várkörön a zsinagógától a Rajnis utcáig tartó szakasz: a Zrínyi utca útburkolata és járdája; a Gyöngyös utca és a rossz állapotú Malomárok utca Dózsa György utcához tartozó szakaszának felújítása is bekerült a programba. Megkezdődött a Táncsics utca felújításának közbeszerzése is. A legtöbb szakasz esetében ez év végéig a szerződéskötésig juthat a város, a kivitelezés várhatóan jövő tavasszal kezdődik – hallottuk a polgármestertől.

Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: – Kőszeg nem ipari város, így a többi nagyobb vasi településhez képest csekélyebb az adóbevétele. Ezért a miniszterelnök úrral folytatott találkozómon arra kértem a kormányt, hogy legyen segítségünkre a kőszegi utak felújításában. Több milliárdos forrást sikerült kilobbizni a kőszegiek érdekében, és nagy öröm látni, hogy ennek révén a felújítási lépések kezdenek megvalósulni. Sok még a feladatunk, a városlakók és a kormány közti szövetséget meg kell őriznünk a választáson, hogy a jövőben is együtt építhessük Kőszeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában