jó, ha tudja

2021.09.10. 07:00

Nem matricázta még fel a szemétgyűjtőjét? Helyezze fel mielőbb, különben nem ürítik ki a kukáját!

Az STKH Hulladékgazdálkodási NKft. a 2021-es évre vonatkozóan edényazonosító érvényesítő matricákat küldött a 2020. negyedik negyedévi számla mellékleteként.

Tóth Judit

Ezeket a lakosságnak a kommunális hulladékgyűjtő edényre kellett ragasztania, jól látható helyre, mert csak ezzel vált jogosulttá az adott ingatlan a szerződött űrméretű és darabszámú edényzettel a hulladékszállítás igénybevételére. A hulladékszállítást végző közszolgáltató 2021 márciusában kezdte meg a teljes szolgáltatási területén – így Vas megyében is – a matricák ellenőrzését. Ez a munka jelenleg is folyik. Ahol a szolgáltató munkatársai azt tapasztalják, hogy elmaradt a matricák elhelyezése, ott előfordulhat, hogy a hulladékot nem szállítják el. A sérült vagy elhagyott matricák pótlását az ügyfélszolgálatokon lehet kérni pótdíj ellenében.

A közös használatban lévő edények esetében – például társasházaknál, tömbházaknál – minden használónak fel kell ragasztania a saját matricáját a gyűjtőedényre. Az érvényesítő matricákat a szerződés módosításakor, illetve lemondásakor minden esetben csatolni kell a kérelemhez. Amennyiben a matricák nem távolíthatók el az edényről roncsolódásmentesen, úgy a darabokban leszedett, de még beazonosítható matricákat is elfogadják.

Kiemelt képen: Azokat a kukákat, amiken nincs matrica, nem ürítik ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában