Sütőolaj

2021.09.01. 07:00

Népszerű a szelektív hulladékgyűjtés Vasváron

Tavasz óta a városban lehetőség van már a használt sütőolaj gyűjtőkonténerben történő elhelyezésére is.

Pogács Mónika

Fotó: Pogács Mónika

A használt olajat lezárt PET palackba töltve kell a Táncsics utcai gyűjtőkonténerben elhelyezni. Az önkormányzat a gyűjtés előnyeit egy felhívásban sorolta. Fontos szempont, hogy a használt sütőolaj szelektív gyűjtésének köszönhetően tiszták maradnak a csatornák, nem lesz több csatornadugulás emiatt.

A lehetőségnek köszönhetően a káros konyhai mellékterméket környezetkímélően selejtezhetik le. A környezet óvása mellett a használt olaj értékes nyersanyag lehet a biodízelgyártás számára is. Használt olajnak számít a vaj, a zsír, a margarin, a romlott és lejárt étolaj, a használt sütőolaj és sütőzsír valamint a pácolásból visszamaradt étolaj.

A helyiek értékelik az új szelektív gyűjtő kihelyezését. A konténeren berendezett enteriőr – otthonos, kellemes kaspók a tetején – jelképes üzenete mindenki számára érthető: a környezet védelme egyben az otthonunk fenntartható biztonságát teremtheti meg.

Kiemelt képünkön: A helybeliek üzennek: otthonunk biztonsága a tét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában