Zsarolás

2021.09.16. 16:00

Olyan durván megfenyegette őket, hogy éveken keresztül minden vagyonukat átadták a körmendi férfinak

A Körmendi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki fenyegetéssel szerzett pénzt két ismerősétől több éven át Körmenden – számolt be róla a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció!

A vádirat szerint a vádlott nemcsak fenyegette, hanem többször meg is verte az egyik sértettet, hogy elérje, hogy pénzt adjon át neki. A fenyegetések és a verések hatására a sértett átadta a munkabérét a vádlottnak, kölcsönt kért az ismerőseitől, amit azután a vádlottnak adott, hitelt vett fel a saját nevében, de ténylegesen a vádlott részére, sőt a bankkártyáját is átadta a kóddal együtt a vádlottnak, amiről azután a vádlott a belátása szerint vett fel különböző összegeket. A vádlott 4,4 millió forint kárt okozott a sértettnek 2017 őszétől kezdve 2019 őszéig.

A másik sértettet a vádlott azzal fenyegette, hogy megveri őt, az élettársát és a kiskorú gyermekét, ha nem ad neki pénzt. A sértett félelmében a munkabére egy részét, az étkezési utalványait, ékszereket és műszaki cikkeket adott át a vádlottnak, valamint hitelt is vett fel a saját nevében, de ténylegesen a vádlott részére. A vádlott 3,2 millió forint kárt okozott a sértettnek 2017 tavasza és 2018 márciusa között.

A Körmendi Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a vádlottal szemben.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában