Szombathely

2021.09.29. 15:00

Örökbe fogadták a Szent István parkot

A Szombathelyi Szépítő Egyesület már régóta gondozza a Szent István parkot. Hétfőtől egy tábla is bizonyítja, hogy a város egyik legrégebbi civil szervezete fogadta örökbe ezt a helyet.

Cseh-Egyed Bernadett

Az önkormányzat Vigyázzunk együtt Szombathelyre! kezdeményezésének egyik eleme a Fogadj örökbe egy parkot! program. Mostanáig mintegy 18 civil szervezet és hat nagyvállalat jelezte, hogy vállalja egy-egy park, játszótér tisztán és rendben tartását. A legaktívabbak közé tartozik a Szombathelyi Szépítő Egyesület, amelynek tagjai például már többször szemetet szedtek a Szent István parkban, hétfőn pedig a leveleket gyűjtötték össze. Az önkormányzat köszönete jeléül egy táblát helyezett itt el, amelyet Bődi Lívia egyesületi elnök vett át. Horváth Soma alpolgármester azt mondta, a város sokat költ a zöldterületek tisztán tartására, de szükség van arra a közösségformáló erőre, amelyet egy-egy ilyen alkalom nyújt a szervezetek, vállalatok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában