Frissen Vasból

2021.09.29. 19:42

Sok kárt okozott a locsogó eső az Őrségben, nyolcvan marhát kellett kihozni egy udvarról – fotók

Este hét óráig tizenöt riasztás érkezett a tűzoltókhoz, hármat addigra rendeztek, még zajlott a beavatkozás Őriszentpéteren és Bajánsenyén, összesen tizenkét helyszínen.

Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az esetek többségében házak pincéi teltek meg vízzel azt kellett kiszivattyúzni, egy helyen kidőlt egy fa. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs, a körmendi hivatásosok, az őriszentpéteri, a bajánsenyei és a kondorfai önkéntesek siettek a bajbajutottak segítségére.

20:40

Az utóbbi egy órában három újabb esemény történt az Őrségben a VAsi KAtasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint. Mindhárom vízkárelhárítás Őriszentpéteren, a hivatásos és az önkéntes tűzoltók a pincékben felgyülemlett csapadékot szivattyúzzák.

21:20

Bajánsenye – Kerkáskápolna térségében Lentiből jött tűzoltók is dolgoztak a helyi önkéntesekkel együtt a vízkárelhárításban ma este nyolc helyszínen, melyek közül 21 órára már csak egy maradt Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint. Amint mondta, a földekről nagy mennyiségű csapadék folyt az utakra, több autót odébb vitt a víz, ezért tűzoltóknak kellett odébb mozgatni, hogy be tudjanak menni a településre. Egy házból egy idős embert is ki kellett menteni. Állatokat is mentettek a vízből: nyolcvan marhát kellett kihozni egy udvarról, a sajtószóvivő tudomása szerint kamiont küldtek értük Szentgyörgyvölgyről.

Fotók: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában