Frissen Vasból

2021.09.24. 19:05

Szerződést kötöttek a duális hallgatók a partnercégekkel a szombathelyi egyetemen – fotók

Ünnepélyes aláírási ceremónián kötöttek szerződést a duális gépészmérnök hallgatók az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet szervezésében pénteken az egyetemen.

Merklin Tímea

20210924 Harangozó Bertalan Vas meyei kormánymegbízott, ELTE-SEK duális gépészmérnök hallgatók befogadása, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Harangozó Bertalan kormánymegbízott hangsúlyozta: akkor lesz tartós a gépészmérnökképzés, ha a város, a megye, az intézmények és a cégek vezetői elkötelezettek és együttműködnek a fenntartásában. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszönetet mondott a Nyugat-magyarországi Egyetemnek, amely nélkül ez a képzés nem indulhatott volna el, és az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek, amely átvette, és fejleszti. László Győző, Szombathely alpolgármestere kiemelte: ebben a képzésben egymásra találnak a nívós oktatók, a piaci szereplők és a leendő mérnökök, megköszönte a hallgatóknak, hogy Szombathelyt választották továbbtanulásuk helyszínéül.

Horváth Zoltán dékán a gépészmérnökképzés társadalmi-gazdasági jelentőségének méltatásán túl fókuszált a hallgatói közösségek építésére, egymás segítésére is, amihez a tanszék minden támogatást megad. Kollár László, a Savaria Műszaki Intézet igazgatója kifejtette, hogy mekkora öröm, hogy a legtöbb hallgató duális formában, az egyetemi képzéssel párhuzamosan partnercégeknél gyakorlatot szerezve végzi el a képzést. A nagyvállalatok képviseletében Takács Balázs cégvezető összefoglalta: a régió, a város, a cégek fejlődésének kulcsa a magas színvonalú műszaki képzésben van; céljuk a nemzetközi szintű bővítés.

Az idei 23 elsős gépészmérnök hallgató közül 16 kötött duális szerződést. A rendezvényen – amelyen részt vettek a külföldi elsősök és a PhD hallgatók is ­ – átadták az ELTE Informatikai Kar kiváló hallgatói díját Hervai Dávid Dominiknak és Agg Martinnak, az OTDK-díjakat Hervai Dávid Dominiknak, Magyarics Norbertnek és Bátorfi Jánosnak. Érmeket és okleveleket kaptak azok az oktatók, akik aktívan segítették a tudományos diákköri munkát: Dr. Fekete Gusztáv, Dr. Safranyik Ferenc, Dr. Jánosi Endre, Dr. Andó Mátyás, Dr. Borbély Tibor, Prof. Dr. Kollár László, Prof. Dr. Sidor Jurij.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában