Frissen Vasból

2021.09.26. 21:00

Társkeresés, felfordult a gyomrunk, főzés és durva baleset – Ez történt a héten Vas megyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

20210922 Baleset, felborult egy kamion Vasszécseny Horváth Istvánné, HI, Vas Népe

Fotó: Horváth Istvánné

Fesztiválon megismert szombathelyi fiút keres egy lány, aki az internet népének segítségét kérte

Egy év kihagyás után idén már több nagyobb fesztivált is megtartottak. A Velencei-tó partjára szervezett EFOTT kapui is tárva nyitva várták az érdeklődőket, akikből nem is volt hiány. A fiatalok ilyenkor semmi mást nem akarnak, mint egy nagyot bulizni, na és persze ismerkedni. Ideális esetben, azért már az ismerkedési fázis elején megtörténik a bemutatkozás, esetleg egymás bejelölése a közösségi médián keresztül. Persze a pillanat hevében bele lehet hibázni, és akad, hogy ezek elmaradnak. Minden bizonnyal az utóbbi történhetett Dalmával is, akinek a bejegyzésébe az egyik Facebook-csoportban botlottunk bele. Feltételezhetően a lány nem Vas megyei, de az EFOTT fesztiválon megismert szombathelyi fiút szeretne megtalálni, Martint. A történet további részleiért kattintson IDE.

Visszatérő probléma: fekáliát kellett eltávolítani az egyik szombathelyi aluljáró faláról

Visszatérő problémát kellett orvosolnia szerdán a Szova NZrt.-nek a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítségével. Már nem először távolítottak el nagynyomású fecskendővel fekáliát a Thököly utcai kerékpáros-aluljáró faláról. Az elkövető személye valószínűsíthető, a társaság tudomása szerint nincs köze az aluljáró körüli graffitivitához. Képek az esetről ITT érhetők el.

Teljesen összetört a felborult kamion Vasszécseny közelében

Óriási szerencséje volt annak a sofőrnek, aki pótkocsis teherautójával balesetet szenvedett Vasszécseny közelében szerda reggel. Információink szerint a jármű Szombathely felől Kám irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból a jármű fékezés nélkül egy enyhén balra ívelő kanyarban a jobb útpadkára hajtott, majd egy hídnak ütközött. Képeket a balesetről ITT talál.

A Konyhafőnökből ismert szombathelyi Békei Norberttel főztünk egy pikáns tésztát

Békei Norbert a Konyhafőnök című gasztroműsorban szerzett népszerűséget. A szombathelyi fiatalember, aki egyébként a Crushers amerikaifocicsapat elkapója sokáig jutott a versenyben. A Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos beválogatta a kék csapatba. Több kört is teljesített, de végül kiesett, így nem ő volt az, aki elvitte a fődíjat. Legutóbb Norbival a megmérettetés közben beszéltünk, de vajon mi történt vele azóta? Elárulta a lapunknak, ugyanis felkerestük egy főzéssel egybekötött beszélgetésre. Teljes cikkünkért, a főzésről készült videóért kattintson IDE!

Mégsem csak hobbi maradt a gasztronómia Békei Norbert számára Fotó: Horváth Balázs

Második lett az ifjú tudósok versenyén a körmendi Varga Pongrác, aki fogorvosnak tanul

Varga Pongrác elsőéves orvostanhallgató második lett az ifjú tudósok versenyén, amelynek a döntőjét múlt vasárnap vetítette az M5 csatorna.

A fiatalember a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumba járt, még akkor kezdett bele ebbe a versenybe, amelynek első online fordulója 2020 őszén volt. Februárban lett volna az országos legjobb ötven versenye, de a Covid miatt elmaradt, tavasz lett, mire behívták őket erre az előválogatóra. Onnan a nyolc legjobb jutott a döntőbe, amelyet nyáron forgattak az M5 stúdiójában, és szeptember 19-én került adásba. Teljes írásunkat ITT találja.

Ismét szurkolhatunk szombathelyi versenyzőnek az egyik televíziós főzőműsorban

Csizmaziáné Csapó Edith a csütörtök esti adásban szerepelt és sikerrel vette a megmérettetés selejtezőjét.

A debreceni születésű szakács a szombathelyi Markusovszky Kórház konyháján dolgozik és kizárólagos feladata, hogy nagy odafigyeléssel készítse el a diétás ételeket. Csütörtökön este egy vegán étellel rukkolt elő az egyik kereskedelmi csatorna főzőműsorában, amelynek ítészei Krausz Gábor, Wolf András és Vomberg Frigyes. A séfektől Edith két kést kapott, ami már elegendő ahhoz, hogy megmérettethesse magát a verseny következő fordulójában. Teljes cikkünket ITT találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában