fejlesztés

2021.09.16. 11:00

Telefonon is bejelenthetik a parlagfüvet

Továbbfejlesztették a parlagfű-bejelentő rendszert, amely így már mobiltelefonon is elérhető. Az alkalmazás segítségével a helymeghatározás mellett képet és rövid leírást is feltölthetünk a parlagfüves területről.

VN

A Parlagfű Bejelentő Rendszer (PBR) a parlagfüves területek felderítése, valamint a bejelentések kezelésének megkönnyítése érdekében jött létre, hogy a hatósági eljárásban közreműködő szervezetek és a lakosság közötti információá ramlást hatékonyabbá tegye. A fejlesztéseknek köszönhetően szeptembertől már mobiltelefonon is elérhető a szolgáltatás, amit a PBR weboldaláról lehet letölteni. A mobilalkalmazás az online bejelentő rendszerhez hasonlóan működik. A főmenüt a felület bal felső sarkában nyithatjuk meg, az ott található tartalmak – például a hírek, jogszabályok, a parlagfűről szóló tájékoztatók – szabadon elérhetők, azonban egy parlagfűvel fertőzött terület bejelentéséhez regisztrációra van szükség.

Ha a weboldalon ez már megtörtént, az ott megadott adatokkal be lehet jelentkezni a mobilalkalmazásba is, nem szükséges külön profilt létrehozni. A hatóság munkáját segíti, ha képeket is csatolunk a bejelentéshez, és ha nemcsak a helyet jelöljük meg, de röviden leírjuk a területtel kapcsolatos hasznos tudnivalókat is: hogy évek óta viszszatérő problémáról van szó, a terület hulladékkal is szennyezett, a parlagfű már egy méter magas – és így tovább. Lehetőség van arra, hogy bejelentőként e-mailben vagy telefonon visszajelzést kapjunk az ügy státuszváltozásairól, ahogy arra is, hogy bejelentésünket egy esetlegesen megindult eljárás során anonim módon kezeljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában