beruházás

2021.09.28. 07:00

Több mint 200 millió forintból javult Vasvár csapadékvíz-elvezető rendszere

Lezárult a településen a csapadékvíz-elvezetési projekt második üteme. A 218 millió forintos beruházás a Derkovits és Hunyadi utcát érintette.

Tóth Judit

A csapadékvíz-elvezetés első üteme két éve valósult meg 150 millió forintból. Akkor a Csokonai, a Járdányi profeszszor, a Hármashegy III. és a Szentmihályfalvi, Budai Nagy Antal utcában oldódott meg a csapadékvíz elvezetése, ezzel együtt a környezeti és gazdasági károk csökkentése, megelőzése. A hirtelen jött nagy esőzések, az extrém időjárási körülmények előtte nagyon sokszor okoztak problémát a településen. A projekt második ütemében a Hunyadi és a Derkovits utca csapadékvíz-elvezetése került előtérbe. A problémák megoldása a legsürgetőbbnek itt bizonyult, hiszen ezek az utcák földrajzilag magaslati ponton vannak, és a nagy esőzések után mindig onnan zúdult le jelentős víztömeg.

A második ütem projektzáró eseményén V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő elmondta: Vasváron a csapadékvíz-elvezetés régi probléma volt, ezzel korábban polgármesterként már ő is találkozott. A település domborzati viszonyai miatt nem volt könnyű megoldani a helyzetet, sok mindenhez kellett igazodni, de most végre sikerült orvosolni a problémát. Tóth Balázs polgármester kiemelte, hogy a munkálatok során a Hunyadi és a Derkovits utcában található vízelvezető árkokat beburkolták, így csaknem másfél kilométer hosszban vált lehetővé a csapadékvíz elvezetése betonnal burkolt árkokban.

A beruházás nem igényelt többletforrást – mondta a városvezető. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy a TOP-os pályázatok tekintetében 2014-től kezdődően teljesen más szemlélet uralkodik. Az önkormányzatok igényeinek megfelelően alakítják a pályázati rendszert, így lehetővé válik a tényleges problémamegoldás. A vasvári projekt régi gondot oldott meg, de még mindig van mit tenni. Ezért hamarosan elindulhat a harmadik ütem.

Kiemelt képen: Tóth Balázs polgármester, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Marton Ferenc alelnök a beruházás átadóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában