Járványkezelés

2021.09.08. 14:23

Új Covid-intézkedések szeptember 15-től Ausztriában

Szeptember 15-től a be nem oltottak számára lépcsőzetes terv léphet érvénybe. Az emelkedő fertőzési adatokra a válasz a védőoltás és nem a zárlat kell, hogy legyen – mondta ma Sebastian Kurz kancellár, amikor bemutatta a következő hónapokra vonatkozó CoV-intézkedéseket.

orf.at/vaol.hu

Bcs, 2021. februr 15. A koronavrus-jrvny miatt zrva tart br eltt egy jrkel Bcsben 2021. februr 15-n. MTI/AP/Ronald Zak

Fotó: MTI/Ronald Zak

A nem beoltottakra szeptember 15-től a CoV-fertőzésszámok emelkedésével egyidejűleg fokozatos terv vonatkozik. FFP2 maszkra is szükségük lesz a „normál“ kereskedelemben és mindenhol, ahol eddig elegendő volt a szájat-orrot eltakaró maszk. A beoltottaknak is ajánlott, hogy ugyanezt tegyék – mondta Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter - írja a magyarok.orf.at.

Az intenzív osztályokon lévő betegek számának növekedése esetén az éjszakai vendéglátásban és a kijelölt ülőhely nélküli rendezvényeken a „2-G szabály“ alkalmazandó – azaz csak a beoltott és a gyógyult személyek számára biztosított a belépés. A „3-G szabály“ a 25 vagy annál több főt számláló rendezvényekre vonatkozik.

Az intenzív osztályok 20%-os foglaltságától csak PCR-teszt

Ezen túlmenően megegyeztek abban, hogy a jövőben az intenzív osztályok kihasználtságának kellene az egyik központi vezető mutatónak lennie, nem pedig a 7 napos incidenciának – mondta Kurz. Az intenzív osztály 20 százalékos kihasználtságától kezdve csak a PCR-teszt lehet érvényes. Az antigéntesztek Ausztria egész területén legfeljebb 24 órán keresztül érvényesek.

A kormány a harmadik oltást is szorgalmazta, amelyet a 65 év felettiek csoportjával kellene kezdeni. „A harmadik oltás nem lehet mérlegelési lehetőség. Csak ez az egy kínál hosszú távú hatást.“ – hangsúlyozta Sebastian Kurz kancellár.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-osztrak-kancellar-kizarta-egy-ujabb-orszagos-karanten-lehetoseget-5270156/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/haromhetes-biztonsagi-fazissal-indul-a-tanev-ausztriaban-burgenlandban-mar-elkezdodott-a-tanitas-5267528/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR1Uv6n10Pnm5P822ez5yAYuObpfb8dLmniFELph4td6_c52Sq17KgfWBeM

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/burgenlandban-is-johet-a-covid-lotto-ausztriaban-egyre-csokken-az-oltasi-hajlandosag-5269517/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában