Frissen Vasból

2021.09.05. 16:27

Ungár szombathelyi lakásáról kiderült, bérlemény

Ungár Péter többször beszélt az elmúlt időszakban Rumi úti lakásáról. Az ellenzéki előválasztáson a jelölteknek vagyonnyilatkozatot is kellett tenniük, s abban nem találtuk a szombathelyi ingatlant. Ezért az LMP sajtóosztályán keresztül kérdéssel fordultunk a politikushoz, hogy megtudjuk, mikor vásárolt Szombathelyen ingatlant, illetve az miért nem szerepel vagyonnyilatkozatában.

Vas Népe

20191003 Ungár Péter, országgyűlési képviselő Szombathely, Fő tér Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Ungár közösségi oldalán válaszolt: „Igen, van egy bérleményem a Rumi úton. A vagyonnyilatkozatomat szabályszerűen töltöttem ki, az Országgyűlés honlapján megtalálható. A helyzet ugyanis az, hogy Illés Károllyal, a Fidesz szombathelyi frakcióvezetőjével ellentétben én az összes ingatlantulajdonomat az adózott jövedelmemből vettem, abból bérelem. ” Ungár Péter válasza azért érdekes, mert az előválasztáson leadott vagyonnyilatkozata szerint a tulajdonában lévő II. kerületi családi ház egynegyed részét örökölte. Egy ingatlant sem tüntetett fel, amihez vásárlás útján jutott volna, miközben arról írt: „az összes ingatlantulajdonomat az adózott jövedelmemből vettem”.

Illés Károly Facebook-oldalán ugyancsak reagált: Ungár Péter ismét hazudott. A fideszes frakcióvezető hozzátette: „Korábban minden létező fórumon bizonygatta, hogy van egy lakása Szombathelyen. Most azonban kiderült, hogy valójában csak a kampányidőszakban bérel egy ingatlant. A budai milliárdosról tehát ismét kiderült, hogy megbízhatatlan”.

Ungár politikai támadására pedig úgy válaszolt: „Egész életemben keményen dolgoztam, megélhetési politikus soha nem voltam. Minden ingó- és ingatlanvagyonommal el tudok számolni, azt adózott, munkából származó jövedelemből szereztem és Ungárral ellentétben a tulajdon és a bérlemény között is tudok különbséget tenni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában