elismeréseket is átadtak

2021.09.19. 07:00

Vasi polgárőrök közgyűlése

A koronavírus-járvány jegyében telt a 2020-as esztendő a polgárőrök számára – hangzott el a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége éves közgyűlésén szombat délelőtt. Az eseményen elismeréseket is átadtak.

Cseh-Egyed Bernadett

20210918 Bede Ákos elnök és Bognár Balázs a katvéd megyei vezetője, Vas megyei polgárőrök közgyűlése, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A polgárőrök mindig készek a szolgálatra, segítségnyújtásra. Munkájukra nagy szükség van békeidőben, az elmúlt hónapokban azonban nem kevéssel járultak hozzá a covid elleni harchoz is. A többi közt fertőtlenítettek, közreműködtek az oltások megszervezésében, kontaktkutatást végeztek – mondta köszöntőjében Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Hozzátette: nehéz időszak után vagyunk, de még nincs vége. Minden résztvevőt arra kért, a környezetében élőket buzdítsák az oltásra. Megköszönte a polgárőrök kitartó és áldozatos munkáját Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is.

Több szakmai elismerés és tárgyi jutalom mellett átadták a miniszteri dicséretről szóló oklevelet is Bíró Károly Tamásnak. A Rábapatyi Polgárőr Egyesület tagját kimagasló munkájáért az Országos Polgárőrnap alkalmából tüntettek ki.

Itt írták alá a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Polgárőr Szövetség által kötött együttműködési megállapodást is. Bedi Ákos, a szövetség elnöke elmondta: valamennyi, segítségnyújtással kapcsolatos szervvel együttműködnek. A 52 fős közgyűlésen kiemelte azokat az új feladatokat, amelyeket a járvány állított eléjük, és beszélt arról az eszközparkban és formaruhában is megmutatkozó fejlődésről, amely meghatározta a polgárőrök elmúlt harminc évét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában