programajánló

2021.09.10. 07:00

Weöres T.É.R., a színház zenés évadnyitója

Szeptember 11-én, szombaton 15 órától 18 óráig tart a Weöres Sándor Színház évadnyitó, bérletajánló programja a Fő téren. A nap végén felolvasószínházi bemutató a Püspöki Palotában.

VN

Fotó: VN/a WSSZ Facebook-oldala

A Fő téri színpadon bemutatkoznak a 2021/22-es évad új bérletes előadásai, az alkotók és a szereplők csinálnak kedvet ahhoz, hogy föltétlenül látni akarjuk az Ájlávjú című bemutatót, az Árad a gazságot, a Vízkereszt…-et. A frissen megalakult, máris teljes gőzzel működő JátsszMa Műhely Weöres-versjátékot ad elő. A délután folyamán énekel-muzsikál Szabó Tibor és Peltzer Géza, az Ájlávjú musicalstábja, Keller Dénes Emőke és Keller Dániel, valamint akusztikus koncertet ad a Mágikus Mintha színészzenekar, amely – benne Jámbor Nándor, Szabó Róbert Endre és a többiek – mindig képes magasra emelni a hangulatot.

De nemcsak koncerthangulat várható, hanem kávéházi is: a Mészáros cukrászda feketéi mellől jelentkezik a Weöres Sándor Színház Kávészünet című m űsorának különkiadása. Sőt lesz társasjáték is, Kapcsolati útvesztő címmel. Avagy: „Döntsd el és viseld a következményeit, járd végig színházi állomásainkat!”

A nap zárásaként, 19 órától Az ígéret földje című királydráma felolvasószínházi változata kerül színre – a szentgotthárdi ősbemutató után a Püspöki Palota Látogatóközpontjának dísztermében, történelmi helyszínen, IV. Károly visszatérési kísérletének 100. évfordulóján. (A részvétel az előadáson ingyenes, de jegyirodai regisztrációhoz kötött.) És miközben a szombati közönség a Fő téren, a Weöres T.É.R. programjain csábul el, a hétköznapokban a színházban zajlik a munka: több előadás próbafolyamata megkezdődött. Közelegnek a bemutatók.

Kiemelt képen: Weöres T.É.R.-ré alakul szombaton délután a Fő tér Szombathelyen, a színház az új évadra csábít

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában