Frissen Vasból

2021.10.02. 16:38

45 fát ültettek el Szombathelyen – a klímavédelemre hívták fel a figyelmet

A tervek szerint a parkban tavasszal padokat helyeznek el és virágokat is ültetnek, ezzel új közösségi teret is teremtenek a bevásárlóközpont előtt.

Tóth Judit

20211002 Fogadj örökbe egy fát a Family Centernél, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Fogadj örökbe egy fát szlogennel klíma- és környezetvédelmi napra invitált a Family Center Szombathely Bevásárlóközpont. Fogadj örökbe egy fát! címmel hirdetett közösségi programot a Family Center, amelynek fő célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet- és klímavédelemre.

Negyvenöt fát ültettek el szombaton délelőtt a Family Centernél. -A munka gyorsan ment, szinte két óra alatt végeztünk, pedig voltak egészen nagy méretű – 3-3,5 méteres – fák is. Nagyon sokan eljöttek a programra, a legnépesebb csapattal a Skorpió Box Klub képviseltette magát, de a Weöres Sándor Színházból is több színész eljött, ők egy fát örökbe is fogadtak – tudtuk meg Farkas Richárdtól, a Family Center bevásárlóközpont igazgatójától. A kezdeményező dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger volt, a növényeket pedig az Örökzöld Kertészet biztosította.

Tavasszal közösségi park létrehozást tervezik, ennek alapját adják majd az elültett fák. De virágosítás is lesz, emellett padokat is kihelyeznek majd. -Az örökbefogadók elvállalták, hogy figyelemmel kísérik, gondozzák növényeiket, ezért külön táblát kapnak majd a parkban – mondta végül az esemény fő szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában