Példakép

2021.10.14. 07:00

A hercegorvos életét, munkáját méltatták Körmenden

„Gyógyítsd meg a testet, gyógyítsd meg a lelket” címmel Boldog Dr. Batthyány-Strattmann László orvosi munkásságát méltató emlékkonferenciát tartottak a napokban Körmenden.

Markó Petra

Batthyány orvosi konferencia Körmenden

Fotó: Jámbori Tamás

Az esemény tisztelgő közös imádsággal és Császár István általános helynök megnyitóbeszédével vette kezdetét, aki dr. Székely János megyés püspök üzenetét tolmácsolta.

– Boldog Batthyány-Strattmann László ragyogó példakép mindenki számára, mély hitével, imádságos életével, felesége iránti gyengéd és túláradó szeretetével, gyermekei iránti kedvességével, atyai odafigyelésével, a betegek és a szegények iránti jóságával. Ha szeretnénk, hogy hazánk lélekben megújuljon, ahhoz ilyen emberekre, ilyen hitre és szeretetre van szükség – idézte a köszöntőben.

Ezt követően a résztvevőket Bebes István, Körmend polgármestere köszöntötte, aki egy személyes történeten keresztül mutatta be, milyen csodákra képes a hit és az imádság. Nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítja – ez volt a legfőbb, amit a hercegorvos is adhatott betegeinek – fogalmazott a városvezető, majd hozzátette: – Körmendnek kötelezettségei vannak a Batthyány család szellemiségét illetően, amit a jövőnek mindenképpen át kell örökíteni.

A folytatásban V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő betegsége miatt kabinetfőnöke tolmácsolta gondolatait, majd szakmai előadásokkal folytatódott a nap. Az előadók különböző aspektusokból idézték fel Boldog Batthány-Strattmann László életét és munkásságát. Az egybegyűltek megismerhették az orvost, a családapát és a hívő katolikus férfit is.

Kiemelt képünkön: Császár István általános helynök megnyitóbeszédével kezdődött az emlékkonferencia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában