Családi nappal zárult

2021.10.12. 07:00

A környezetvédelem volt a kiemelt téma a körmendi rendezvénysorozaton

A Faludi ­Ferenc Könyvtár számos programot hirdetett meg az Országos Könyvtári Napok keretében október 4-e és 10-e között. Az idei rendezvénysorozat kiemelt témájának a környezetvédelmet választották. Volt fotópályázat, belvárosi séta és családi vetélkedő.

Tóth Judit

KönyvesVasárnap Körmenden a Faludi Ferenc könyvtárban

Fotó: Jámbori Tamás

Az Országos Könyvtári Napokra ebben az évben is több pályázati felhívással és programmal készült a Faludi Ferenc Könyvtár. A Kert ezer arca – amire büszke vagyok a kertemben címmel fotópályázatot hirdettek gyerekeknek és felnőtteknek, amelyre számos pályamunka érkezett. A beküldött fotókból kiállítást rendeztek a felnőtt, illetve a gyermekkönyvtárban, a legjobbakat jutalmazták. Nagy népszerűségnek örvendett a Gazdálkodj ÖKO-san! című rejtvényfüzet is, amelyet 84 általános iskolás töltött ki. A rendezvénysorozat keretében Mecséri Doktor Rozália korábbi könyvtárvezető Belvárosi séták címmel vezetett programot. Ezen mintegy húsz érdeklődő vett részt. A programsorozatot vasárnap zárták családi nappal. Ekkor volt az előzetesen meghirdetett pályázatok eredményhirdetése, a díjakat Wágner Dávid könyvtárvezető adta át. Utána családi vetélkedő következett, erre tíz csapat nevezett. A résztvevőknek helytörténettel, környezetvédelemmel, természettel és filmekkel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk, de volt ügyességi és akadályverseny is.

– Könyvtárunk évek óta csatlakozik az országos programhoz. Most a környezetvédelem volt a kiemelt téma, ennek megfelelően állítottuk össze a forgatókönyvet. Rendezvényünket szeretik az olvasóink. Vannak olyanok, akik évről évre mindig eljönnek – mondta Wágner Dávid.

A könyves vasárnapon ingyenesen lehetett beiratkozni a könyvtárba, összesen ­117-en éltek ezzel a lehetőséggel. A késedelmes olvasók amnesztiát kaptak: nem kellett késedelmi díjat fizetniük a később visszavitt könyvekért.

Kiemelt képünkön: A Szekeres család – Károly, Szilvia, Dorka és Dalma a könyvtár családi vetélkedőjén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában