Frissen Vasból

2021.10.09. 07:00

A rohanó életmód tönkretesz minket – Nyers és kevesebb: Wildner Judit a könyvtár egészségklubjában

Az egészséges táplálkozásról tartott előadást Wildner Judit kertészmérnök a Nádasdy Kulturális Központ könyvtárának egészségklubjában.

PP

Wildner Judit előadása a sárvári Nádasdy-vár könyvtárában az Egészségklub keretében a „víruson innen és víruson túl” címmel.

Fotó: Benkő Sándor

Wildner Judit többek között rávilágított, hogy a rohanó életmód által kialakult táplálkozási szokások számos fizikai és pszichés alapbetegséget alakítottak ki az emberek szervezetében, amik szép lassan tovább betegítették őket. A sok lerakódás, mint például a koleszteriné és a zsíré, attól alakul ki, hogy több táplálékot viszünk be, mint amennyi az alapszükségletünk lenne. A többlet emésztetlen marad, ami a szervezet elsavasodását okozhatja.

Az így kialakuló lerakódásokban könnyedén megtelepszenek a kórokozók, amik ellen jól alkalmazhatók a tisztító- és vízkúrák, esetleg a böjtnapok. Hozzátette, a szervezet kalciumra, magnéziumra és káliumra von el a szervektől, hogy a vér túlzottan ne savasodhasson el. Így indul meg a fogromlás, a csontritkulás, sérülnek az ízületek és az idegrendszer.

Wildner Judit előadása a sárvári Nádasdy-vár könyvtárában az Egészségklub keretében a „víruson innen és víruson túl” címmel.
Fotó: Benkő Sándor

Ennek fényében persze fontos lenne a táplálék minőségén is változtatni: több nyerset kellene enni, hiszen a nyers zöldekben, magvakban, gyümölcsökben nem csupán a vitaminok találhatók meg, ott van bennük az élő enzim is, ami segíti a táplálék megemésztését. Wildner Judit úgy véli, az immunrendszerben alapból rend van, a szervek, mint egy jó közösség, összehangoltan működnek.

A baj akkor van, ha ez a rendszer felborul – ezért kell törekednünk táplálkozásunkkal is az egészségünk megőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában