Fényes érmek

2021.10.01. 07:00

A Szervátültetettek és Szervre Várók Magyar Bajnokságának egyik győztese lett a kőszegi Nádasdy József

Fényes érmeket szerzett a Szervátültetettek és Szervre Várók Magyar Bajnokságán Nádasdy József. A verseny egyben válogató is volt a jövő évi oxfordi Európa-bajnokságra.

Tóth Kata

Fotó: VN/NJ

A magyar bajnokság egyik győztese lett Nádasdy József: 50 és 100 méteres mellúszásban is első helyezést ért a teljesítménye, 200 méter gyorson második lett. A LEN-ponttáblázat alapján – amelyen összeadódnak minden versenyző pontértékei – úszásban bronzérmet nyert. Bowlingban egyéniben és férfi párosban is 4. lett. József 11 éve májtranszplantált. A sikeres májtranszplantáció után kezdett el a szervátültetettek között versenyszerűen úszni, később bowlingozni is. Többször indult nemzetközi versenyeken, állhatott a szervátültetettek Európa-bajnokságának és világbajnokságának dobogóján is. Mint mondta, a pandémia kissé visszavetette a felkészülését, így rövid idő állt rendelkezésére a hatékony edzésre. Az eredményeivel összességében elégedett.

Most, hogy a kőszegi uszodában nem tud készülni, hetente háromszor Szombathelyre jár úszni, a bowlingot Szombathelyen és Budapesten gyakorolja. A pandémia miatt tavaly és az idén is elmaradtak a szervátültetettek nemzetközi eseményei. 2020-ban sok hazai versenyt sem tudtak megtartani, ezért multisporteseménnyel kárpótolta a sportoló szervátültetetteket a szövetség.

Kiemelt képünkön: Nádasdy József az egyik nemzetközi versenyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában