Kedves ötlet

2021.10.26. 07:00

A vasvári csereberekuckó – Megnéztük, mire való az építmény

A Nagy Gáspár Művelődési Központ melletti tér közelében állítottak fel egy mini faházat az intézmény munkatársai. Megnéztük, mire való az építmény.

Pogács Mónika

A kuckó névtáblát is kapott

Fotó: PM

A faház valójában egy üvegajtós kis szekrény, amelynek polcaira olyan tárgyak, játékok, könyvek kerülnek, amelyeket gazdájuk már nem használ. A polcokról aztán bárki elviheti a neki tetsző plüsst, mesealbumot, használati tárgyat, játékot.

A kuckó névtáblát is kapott
Fotó: PM

Az ajándékot persze illendő adandó alkalommal viszonozni is: a kiválasztott tárgyak helyére mindenki tesz is valami olyasmit, amit ő tud nélközni, amire már nincsen szüksége. A csereberekuckó több mint egy éve sikerrel működik. Sőt, nemrégiben küllemében is megújult Somogyi Ferenc budapesti szobrászművész jóvoltából. Ő készítette ugyanis még a nyári alkotótáborban a kis szekrény új, kerámia névtábláját. A címer most került ki a csereberekuckó homlokzatára.

Játék, izgalom, meglepetés, a jó szándék kifejezése. Ez az állandó áramlás ráadásul még a fenntarthatóság szempontjainak is megfelel: ne dobjuk ki, amit meguntunk – más örülhet neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában