Idén lesz Prima-gála, méghozzá ismét a Weöres színházban

Fájó hiány volt tavaly, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudták végigvinni a Prima rendezvényt, a jelöltek megvoltak, de a szavazás elmaradt, ezért a 2020-as kategóriagyőztesek közül 2021-ben választották ki a díjazottakat.

Merklin Tímea

Fotó: Ohr Tibor

Három Prima díjast már megválasztott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas Megyei Szervezete a kőszegi közgyűlésén, miután megtekintették a tíz jelölt kisfilmjèt és titkos szavazást tartottak. Emellett a Prima közönségdíj és az Ifjúsági Príma Díj is gazdára talál – hogy ezeket ki kapja, az a közönségszavazáson dől el.

Kié legyen az egyenként 250 ezer forintos jutalommal járó 2021. évi Prima közönségdíj és az Ifjúsági Prima Díj? A Vas Népe október 30-ától kezdődően mutatja be a Prima jelölteket, olvasóink pedig szavazhatnak. A szavazás 2021. november 12-én 10 órától november 24-én 14 óráig tart.

A Prima közönségdíjasára az újságban megjelenő szavazószelvényen és az online felületünkön is lehet voksolni, az Ifjúsági Prima Díj jelöltjeire csak a vaol.hu-n.

A szavazószelvényeket november 12-étől közöljük az újságban, azokat ki kell vágni, és postai úton eljuttatni a szerkesztőségünkbe (Szombathely, Széll Kálmán utca 40.).

A három, a VOSZ vasi szervezete által odaítélt Prima díjat, az olvasóink által megszavazott Prima közönségdíjat és az Ifjúsági Prima Díjat november 26-án adják át a Weöres Sándor Színházban, ahol kihirdetik majd a 2021. év Megyei Vállalkozója, a 2021. év Vállalkozója és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj nyerteseit is.

A Prima jelöltek (a kategóriagyőztesek): magyar irodalom – Pődör György, magyar színház és filmművészet – Pesti Arnold, magyar képzőművészet – Trifusz Péter, magyar tudomány – Dr. Kovács Zoltán, magyar oktatás és köznevelés – Földesiné Németh Csilla, magyar építészet és építőművészet – Balogh Péter, magyar sajtó – Nagy Ildikó, magyar sport – Márkus Erzsébet, magyar népművészet és közművelődés – Harasztovics Róbert, magyar zeneművészet – Kalló Zsolt.

Az Ifjúsági Prima Díj jelöltjei: Seregély Gyöngyi és Hámori Ádám.

A megyei Prima rendezvényről Szárnyas Jánost, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) vasi elnökét kérdeztük, aki a járvány-helyzetre tekintettel elsősorban azt fogalmazta meg, hogy nagyon örül, hogy minden Prima jelölt jó egészségnek örvend.

– A jelöltek már tavaly megvoltak – mondta –, a Covid áthúzta a terveinket, idén tudjuk megvalósítani a díjátadást. Sikerült újra a szombathelyi színházban elhelyezni, a polgármester és a színházigazgató is mellénk állt, és magáénak tekinti a rendezvényt. Jó körülmények között voltunk 2019-ben Körmenden a Batthyány-kastély színháztermében is, de úgy vélem, a megyei Prima gálának a megyeszékhelyen van az igazi otthona, a Weöres Sándor Színházban.

A VOSZ vasi szervezete közgyűlésén a tagok a titkos szavazás után egy urnába dobták a választott nevet, és az urna a díjátadóig zárva marad, egyelőre senki nem tudja, melyik három jelölt nyert. Pontosabban a díjátadó előtt egy nappal megnézik a szavazólapokat, hogy szervezési szinten felkészülhessenek a gálára, de a jelöltek egészen a gála időpontjáig izgulhatnak, számukra minden ott derül ki a színházban, amikor elhangzik a nevük.

– Vas megyében nagyon sok tehetséges ember él, közülük évente tíz mérettetik meg, olyanok, akik a saját szakmájukban maradandót alkottak vagy alkotnak – fogalmazta meg Szárnyas János. Már az is rangot jelent, ha valakinek a neve bekerül a Prima jelöltek közé, hiszen tíz kiváló embert állítanak így a közönség elé, akik adott időszakban kiemelkedően teljesítettek a maguk területén, vagyis már kategóriagyőztesekként is nyertek. Közülük emelkedik ki három plusz egy közönségdíjas és egy ifjúsági különdíjas. Az is előfordulhat, hogy a közönség olyat választ, aki a VOSZ-os Prima díjat is megnyerte, akkor a második legtöbb szavazatot kapott lesz a közönségdíjas.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó alapította 2003-ban, hogy elismerést kapjanak a magyar értelmiség eredményei, és pártoktól függetlenül megerősítsék a tudomány, a kultúra értékeit. A Prima Primissima díj 2005-ben egészült ki a területi Prima díjak rendszerével, azóta adják át Vas megyében is ezt az elismerést.

Kiemelt képünkön: Szárnyas János, a VOSZ vasi elnöke hangsúlyozta: örül, hogy mindenki egészséges

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában