Emlékest

2021.10.25. 07:00

Csehtamáskodtak a csepregi kultúrházban – fotók

„Játsszuk azt, hogy játszunk megint – csehtamáskodás” címmel rendeztek koncertet a Petőfi Sándor Művelődési Házban pénteken.

Merklin Tímea

20211022 Cseh Tamás emlékkoncert a Művelődési Házban, Csepreg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Kossuth- és Liszt Ferencdíjas dalszerző, énekes életművének utóélete, hogy dalait feldolgozzák, újrahangszerelik, újraélik: újabb generációknak ad újabb örömöket. Cseh Tamás 78 éve született, 12 éve hunyt el, de a dalai által itt maradt velünk. Ezt bizonyítja ez a koncert is, amelyen felléptek: a Csepregen élő Kovács Miklós – gitár, ének (aki különben a Répce Party Country gitárosa) és soproni társai: Sass László – cajon, Szabó Miklós – ukulele, ének, Tóth András – gitár, ének, Tóthné Rázó Emőke – zongora. Mindannyian fiatalkori élményeik, emlékeik nyomán kedvelik Cseh Tamást, a zenészeket a katonaéveik is összekötik.

 

 

Tisztelgő, érték felmutató együttlét volt a koncert – ahogy Ziembicki Erzsébet, a kultúrház igazgatója fogalmazott, aki Perényi Péter soproni szervezővel együttműködve adott teret a csehtamáskodásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában