Világnap

2021.10.14. 11:00

Előadás a gerinc védelméről Szombathelyen

A gerinc világnapja alkalmából dr. Heitz Anikó – alternatív mozgásterapeuta, az Ozoana Testtartásjavító Módszertan egyik kidolgozója tart ingyenes előadást csütörtökön 18 órától a Paragvári Utcai Általános Iskola B épületi tornatermében.

Polgár Patrícia

Október 16-a a gerinc világnapja. Egyre több szakember szólal fel amellett, hogy idejében elkezdjünk foglalkozni a gerincünk védelmével.

A nők életében több olyan szakasz is előfordul(hat), amikor a gerincük különösen nagy kihívások elé van állítva – írja dr. Heitz Anikó a rendezvény kapcsán. Azt is hozzáteszi, hogy amerikai tanulmányok szerint a várandósság alatt a nők leg­alább fele derékfájástól szenved, és az a szám sokszorosára nő a gyermek születése utáni időszakban – sőt mi több, egyre gyakoribb a gerincsérv kialakulása is (a baba folyamatos emelgetése, csípőn való cipelése vagy a szoptatáskor felvett kissé görnyedt pozíció miatt). A tünetek azonban idősebb korban, a poszt-meno­pauzális életszakaszban is jelentkezhetnek.

Az említett problémák megelőzhetők vagy enyhíthetők – ehhez ad elő­adásában akár azonnal is alkalmazható, praktikus gyakorlati tanácsokat dr. Heitz Anikó. Könnyen kivitelezhető pózok segítségével mutatja meg, melyek azok az izmok, melyeket hosszú távon nem érdemes elhanyagolni – ezért érdemes egy polifoamot vagy jógamatracot is vinni a programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában