Közlekedésbiztonsági Verseny

2021.10.20. 07:00

Fejben és nyeregben is otthon kellett lenni – Bicajjal vetélkedtek Szombathelyen

Az idén is elméleti, szerelési és ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk a Megyei Közlekedésbiztonsági Verseny résztvevőinek.

Budai Dávid

20211019 Frühvierth Gábor, Közlekedés biztonsági verseny Savaria SZKIben, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Savaria Technikumban a Megyei Közlekedésbiztonsági Versenyt, amelyen ezúttal 14 háromfős csapat vett részt. A szabályokat és tudnivalókat Sümegi Tamás ismertette. Az iskola igazgatója elmondta, a verseny ma már inkább régiós, hiszen az idén zalaszentivániak és nemesgulácsiak is vállalkoztak a megmérettetésre. A jellemzően hetedikesekből és nyolcadikosokból álló csapatok forgószínpadszerűen váltották egymást a KRESZ, a szerelési és az ügyességi feladatok között.

A 15 kérdésből álló KRESZ-teszt elsősorban gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozó feladatokat tartalmazott. A következő próbatétel egy kerékpár kerekének a kicserélését jelentette, ahol az egy perc körüli idő nem is számított kirívónak. A Neumannból érkező nyolcadikos Taba Zsombornak is nagyjából ennyi időre volt szüksége, és mint azt hangsúlyozta, bízik benne, hogy jól fog teljesíteni a többi feladatban is, mivel rengeteget közlekedik biciklivel a városban.

Az ügyességi feladat sem volt könnyű, nemcsak bójákat kellett kerülgetni, de különféle feladatokat is végre kellett hajtani menet közben, amit csak az tudott megoldani, aki már nagyon magáénak érzi a kerékpározást. A Désiből érkező nyolcadikos Frühvirth Gábornak ez a feladat különösen jól sikerült, pedig először vett részt a vetélkedőn. Mint elárulta, készülni sem igazán készült rá. A versenyt végül a Háromkerék csapata nyerte (Dr. Papp Simon Általános Iskola, Gellénháza), egyéniben pedig Laposa Balázs (Oladi Általános Iskola, Szombathely) volt a legeredményesebb. A helyezettek különösen, de a többiek is értékes nyereményekkel gazdagodtak, üres kézzel senkit nem engedtek haza.

Kiemelt képünkön: Frühvirth Gábor szinte hiba nélkül teljesítette az ügyességi feladatot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában