Frissen Vasból

2021.10.23. 14:55

Futók nagy napja az Őrségben – fotók

Az Őrségi Félmaraton a térség egyik legnépszerűbb futóversenye, amelyre nem csak Vas megyéből és a szomszédos Zalából érkeztek versenyzők, hanem az ország minden részéről, sokan Budapestről, de volt szegedi induló is.

Tóth Judit

20211020 Őrségi félmaraton, Őriszentpéter, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Futás lázban ég az Őrség, több, mint háromszázan neveztek a GoodFoot Running Egyesület által rendezett versenyre, amelynek első futama szombaton 11 órakor rajtolt el.

Az idei már a negyedik Őrségi Félmaraton. Először 2017-ben szervezték meg a sporteseményt, 2020-ban azonban a Covid19 járvány miatt nem tudták megtartani.

 

A program szlogenje – Természet. Futás. Közösség. – pontosan le is írja az eseményt, hiszen szombaton délelőtt alig lehetett parkolóhelyet találni a településen, az indulókat rengeteg családtag és barát is elkísérte a programra. A természeti közeg adott az Őrségben, a futás szeretete pedig összehozta a résztvevőket.

A versenyt három kategóriában hirdették meg: 5 kilométeres távra 32 fő jelentkezett, 11,5 kilométerre 141 fő, 23 kilométerre pedig 121 fő nevezett előzetesen. A helyszínen pedig csaknem félszázan regisztráltak még. A két hosszabb táv versenyzőinek terepen és aszfalton is kellett futniuk, az 5 kilométeres verseny Őriszentpéteren belül zajlott. A bemelegítést Farkas Helga, személyi edző tartotta, a szpíkeri feladatokat a kezdetektől Magyar Nobert vállalja, aki nélkül szinte nincs is futóverseny az országban, ráadásul Ironman-teljesítőként komoly sportolói múlttal is rendelkezik.

A rendezvényt a GoodFoot Running Egyesület szervezte, nagy munkát vállalt a program létrehozásában Petz Emese elnök, valamint Légrády Rita és Kálmán Júlia tagok. Emellett a helyi önkormányzat, valamint számos önkéntes és szponzor is segítette a nagyszabású program lebonyolítását.

Összesen 78 díjat osztanak ki, ezen kívül egyedileg tervezett, gyönyörű érmek is készültek a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában