Frissen Vasból

2021.10.03. 18:05

Hány pohár vizet kell inni naponta? Itt a válasz!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a múlt évben hirdette meg először Aqua Challenge kihívását. A vízfogyasztás népszerűsítésére szolgáló program résztvevőinek egy hónapon át tudatosan figyelniük kell a napi folyadékbevitelükre. Meglesz az eredménye!

PP

Minimum napi nyolc pohár víz kell az egészséghez

Forrás: Shuttersock

Az OGYÉI az idén is októberre hirdette meg az Aqua Challenge-t. A kihívás plakátján segítséget is adnak, hogy kinek hány pohár vizet kellene elfogyasztania naponta az egészséges működéshez.

Egy poharat 2,5 deciliterben határoztak meg. Leírják: egy csecsemőnek 3-3,5; egy gyereknek 6-10; a felnőtteknek és az időseknek 8-12 pohárnyi folyadékra van szükségük egy nap ahhoz, hogy a szervezetük megfelelően működjön.

Így azok, akik csatlakoznak a programhoz, láthatják, hogy életkoruknak megfelelően mennyi vizet kell, hogy megigyanak naponta a kihívás 31 napján.

Az intézet információs weboldalán megosztották a tavalyi eredményeket is: a kihíváshoz csatlakozó közel harmincezer ember többsége arról számolt be, hogy fogyott, kevésbé érezte magát fáradtnak és hogy megszűnt az – egyébként gyakori – fejfájása.

A kihívásban sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy napi minimum két liter folyadék elfogyasztása és a magas kalóriatartalmú, de hasznos tápanyagokban szegény italok visszaszorítása többek között a teljesítőképesség fenntartásához, a bőr, haj, belső szervek egészségéhez, az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához, sőt az immunrendszer megfelelő működéséhez, azaz a betegségek kivédéséhez és a gyorsabb gyógyuláshoz is hozzájárul – írja a merokanal.hu információs portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában