Delegáció

2021.10.12. 19:00

Hargita megyei tűzoltók látogatása Vas megyében

Második alkalommal tett látogatást a Hargita megyei tűzoltók négy fős delegációja Vas megyében. A tűzoltók többek között kilátogattak a VI. Vas Megyei Tűzoltó Találkozóra is.

vaol.hu

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít nemzetközi viszonylatban is a tűzoltókkal való kapcsolattartásra. A tűzoltó találkozón nem csak az osztrák, hanem a Hargita megyei tűzoltók is részt vettek. A négy fős delegáció Szentegyháza, Csíkszentimre, Zetelaka és Bögöz Önkéntes Önkormányzati Tűzoltóságának képviseletében október 8-án érkezett Vas megyébe és október 10-én indult vissza Erdélybe. Itt tartózkodásuk ideje alatt több programon is részt vehettek. Október 9-én a szombathelyi Fő téren megtartott VI. Vas Megyei Tűzoltó Találkozóra látogattak ki, majd Egyed László tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője mutatta be részükre a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyáját - adta hírül a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezt követően Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Lakatár Gábor tű. alezredes, megbízott igazgatóhelyettes fogadta őket az igazgatóságon. A délutáni program a szombathelyi Víztoronynál folytatódott, majd Lakatár Gábor tű. alezredes, megbízott igazgatóhelyettes vezetésével a szombathelyi Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházba látogattak el. A tűzoltók megosztották egymással tapasztalataikat és megállapodtak abban, hogy a jövőben is több alkalommal fognak találkoznak, mindezt a kapcsolatok építése és a szakmai tapasztalatok átadása jegyében teszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában