filmet is vetítettek

2021.10.07. 07:00

Helló, itt az autisták! címmel szervezett programot Szombathelyen az Esőemberke Alapítvány

Szó volt az autista fiatalok továbblépési lehetőségeiről, levetítették a Holnap Háza lakóiról szóló filmet és bemutatta termékeit a lakóotthon.

Tóth Kata

Hello! itt az autisták! Esőemberke Alapítvány - beszélgetés Mádi-Szabó Eszterrel a felnövekvő autista fiatalok továbblépési lehetőségeiről20211006, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Nádorné Vörös Ibolya, az Esőemberke Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a résztvevőket a Savaria moziban. Jó, hogy össze tudnak jönni, hiszen a járványhelyzetben elmaradtak megszokott rendezvényeik – mondta.

Mit tehet a szülő és mit a szakember, hogy segítse autista gyermeke/támogatottja munkába állását? – erről beszélt a folytatásban a budapesti Mádi-Szabó Eszter gyógypedagógus, aki nyolc éve foglalkozik azzal, hogy megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését segítse. Mint kiderült, vannak olyan autizmussal élők, akik akár a nyílt munkaerőpiacon is tudnak dolgozni – felkészítésük, munkahelykeresésük minden esetben egyénre szabott.

Ezüst nap volt, aranyélet címmel két éve film készült az otthon tízéves évfordulójára: a lakóknak szánt, személyre szóló meglepetés-élményajándékokat örökítették meg a dolgozók mozgóképen. Volt, aki vízrajongó lévén egyedül mehetett el termálfürdőbe, más Óbudán fogyasztott túrós csuszát és részt vehetett a Grund vígszínházi fiúzenekar koncertjén, egy harmadik lakóért motorosok érkeztek az otthonba – tegnap adódott alkalom a film levetítésére.

A Holnap Háza és a Ma Háza kertjében nevelt levendulából és fűszernövényekből készített termékbemutató és beszélgetés zárta a programot.

Kiemelt képünkön: Mádi-Szabó Eszter az autisták lehetőségeiről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában