Répcelak

2021.10.01. 13:00

Helyi gyakorlat lehet a jó példákból

Az önkormányzat klímastratégia-programjában ezúttal a Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusai és dolgozói látogathattak el Nemesvámosra, hogy tanuljanak az ott látott jó példából.

Polgár Patrícia

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program pályázata révén Répcelakon immár két éve nagy szerepet kap a környezet- és klímavédelem. Az elmúlt egy évben több alkalommal szerveztek tanulmányutakat a helyi iskolásoknak, óvodásoknak és a közintézmények dolgozóinak. Minap az általános iskola munkatársai látogattak el Nemesvámosra, hogy testközelből szemlélhessék meg a település eredményesen alkalmazott környezettudatos módszereit. Számos jó példát láttak, például a napelemekkel felszerelt önkormányzati épületeket, az iskolakonyhán a helyben termelt élelmiszerek felhasználását, valamint a központi területek futónövényekkel történő árnyékolását. A répcelaki pedagógusok ötletekkel és élményekkel érkeztek vissza, hogy tapasztalataikat aztán a répcelaki sajátosságok figyelembevételével átültessék a helyi gyakorlatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában