Frissen Vasból

2021.10.18. 11:43

Hősként küzdött felesége életéért egy férfi Vas megyében

Szerencsére a férj és a mentők rátermettsége miatt nem tragédiával ért véget az eset.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

Az Országos Mentőszolgálat " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hivatalos közösségi oldalán számoltak be egy fantasztikus életmentés részleteiről, amely Vas megyében történt.

Mint írják, kétségbeesve kérte a mentők gyors segítségét egy férj, mert a szeme előtt esett össze a felesége tegnap délelőtt Vas megyében. A bejelentő gyorsan megvizsgálta a beteget a mentésirányító instrukciói alapján, aki már nem lélegzett. A férj azonnal megkezdte az 55 év körüli nő újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelet szinten folytattak az emeleti lakásban. Az időben megkezdett mellkasi nyomások ugyan sikerre vezettek, ekkor a beteg biztonságos mozgatása jelentett újabb problémát az életmentőknek. Ekkor a Katasztrófavédelem szakembereit kérték a helyszínre, akik rövid időn belül segítettek eljuttatni az újraélesztett nőt a mentőautóhoz. A mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt, hős férje kíséretében – áll a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában