Ítélet

2021.10.04. 14:57

Hosszú időre börtönbe kerül a férfi, aki életveszélyesen bántalmazta barátnőjét

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy másodfokú ügyészségként az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza annak a vádlottnak az ügyében, aki életveszélyesen bántalmazta az élettársát és a haját is levágta.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség vádirata alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék a 2021. július 7-ei ítéletében a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 évi börtönbüntetésre, mellékbüntetésül 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott egy hónapos ismeretség és szerelmi kapcsolat után beköltözött a sértett albérletébe. Féltékenysége miatt először egy hónapos együttélésük után bántalmazta az élettársát, amikor őt több ízben pofon ütötte és hajánál fogva rángatta. Újabb egy hónap múlva ismételten megverte a sértettet, őt több ízben ököllel arcul ütötte és hajánál fogva rángatta. Másnap féltékenysége miatt újból bántalmazta a nőt, akinek ezúttal olyan súlyos sérüléseket okozott, amelyek között volt életveszélyes is, és a sértett hosszú copfját is levágta megszégyenítésül.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. Erről ITT írtunk részletesen!

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a vádlott előéletére, az elkövetés körülményeire, az egy lakásban élő nők sérelmére rendszeresen elkövetett erőszakos magatartás következetes üldözendőségére figyelemmel a középmértéktől elmaradó szabadságvesztés a vádlott számára inkább méltányos, ezért a büntetése nem enyhítendő.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ha-nem-jon-idoben-segitseg-a-no-meghal-negy-evet-kapott-a-brutalis-szereto-5095577/

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában