Köszöntés és kiállítás

2021.10.20. 07:00

Jubileumot ünnepelt a szentgotthárdi Szivárvány kórus – fotók

A napokban ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját a Szivárvány Kórus. A pandémia miatt megkésett jubileum előtt tisztelegve kiállítás nyílt a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete tagjainak kézművesmunkáiból is.

Tersztyánszky Krisztina

20211015 Szentgotthárd A Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesület kézműves köre néhány tagjának munkáiból nyílt kiállítás a karantén ideje alatt otthon készített munkákból. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A színház aulájában négy szépkorú alkotónak a karantén ideje alatt készült munkáit csodálhatta meg a közönség. Bartakovics Andrea pedagógus megnyitó beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy Szentgotthárdon milyen élénk és sokrétű egyesületi élet zajlik, ezen belül is élen járnak a nyugdíjasok. Sokoldalú szabad- idős tevékenységet folytatnak, jó néhányan közülük több tevékeny közösség munkájába is bekapcsolódnak.

A terem falain Szabóné Csider Bernadette festményei és ékszerei, Huszár Jánosné foltvarrásos munkái, Dömötör Gyuláné tájképei és mandalái mellett kiállították Nyuszifalvát is, amelyet Kázár Józsefné, Gabi sok kedves részlettel még húsvétkor készített a helyi gyermekek gyönyörködtetésére.

A kiállítás közös megtekintése után a színházteremben tartották meg a Pannon Kapu Kulturális Egyesület keretében működő jubiláló kórus gálaműsorát. Labritz Béla alpolgármester a városvezető távollétében Huszár Gábor polgármester dicsérő oklevelét adta át a 2010-ben alakult kórus vezetőjének, Szabóné Csider Bernadette-nek, Szentgotthárd díszpolgárának.

A továbbiakban a közönség videók segítségével pillanthatott bele az énekkar történetének legemlékezetesebb pillanataiba. Amikor nyugdíjas ki mit tud?-ot nyertek, vagy amikor zongorakísérőjük, Dzsida Péter kórusművét vitték színpadra. Az élőben előadott műsorszámok mellett közönség elé lépett a lovászi Mixolid Kamarakórus is, melynek karnagya, Boa Szilvia nem más, mint a szentgotthárdi kórusvezető lánya.

Kiemelt képünkön: A pandémia alatt készült kézművesmunkákat tárlaton mutatták be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában