Beharangozó

2021.10.23. 18:00

Kirobbanó formában várja a ZTE elleni bajnokit a Falco

A Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata szerdán még Bajnokok Ligája-meccset nyert Lettországban, vasárnap 18 órakor pedig már szomszédvári rangadót vív a ZTE vendégeként.

Tóth Gábor

Fotó: VN/FIBA

Nagyszerű időszakot él a Falco: veretlenül, hét győzelmet maga mögött tudva menetel a bajnokságban, valamint mindkét ellenfelét legyőzte a Bajnokok Ligájában. Szerdán Lettországban, a VEF Riga vendégeként lépett pályára a szombathelyi alakulat, és csikarta ki a roppant fontos idegenbeli győzelmet (80-74).

– Gratulálok a csapatnak, nagyon nagy és fontos győzelmet arattunk, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, csapatként diadalmaskodtunk – fogalmazott a rigai mérkőzés után Milos Konakov vezetőedző. – Tudtuk, hogy ellenfelünk játéka nagyban épül a triplákra, a találkozó nagy részében ezt a fegyverét sikerült kioltanunk. Taktikusan és motiváltan kosaraztunk – ilyen teljesítményt, hozzáállást várok el a jövőben is csapatomtól. Az talán látszódik, hogy sokat dolgozunk, hogy jó úton járunk, hogy meccsről meccsre fejlődünk. Büszke vagyok a csapatra – és köszönettel tartozom a minket Rigába elkísérő szurkolóinknak!

– Harcos, kiélezett meccset vívtunk – összegzett a Falco légiósa, Boris Barac. – Hullámzott a játék, de a fontosabb pillanatokból rendre mi jöttünk ki győztesen – talán azért, mert nagyon akartuk a győzelmet. Igyekeztünk taktikusan játszani, segíteni egymást mind védekezésben, mind támadásban, az eltervezett taktika a meccs nagy részében működött, és fizikálisan is bírtuk a tempót. Egy ilyen nagy győzelem után természetesen nagyon boldog vagyok.

A Falco csütörtökön hajnalban szállt repülőre. A gép Bécsben landolt, a sárga-fekete alakulat délelőtt már megérkezett Szombathelyre. Csütörtökre pihenőt kaptak a játékosok, pénteken aztán megkezdődött a felkészülés a ZTE elleni vasárnapi szomszédvári derbire. A rigai csata hajráját kénytelen volt kihagyni Keller Ákos, aki vérző szájjal ült a kispadon – Zalaegerszegen már pályára léphet.

A nyáron jelentősen átalakult ZTE egyelőre hektikus szezont fut, két győzelemmel, négy vereséggel várja a szomszédvári derbit – legutóbb Pakson nyert 80-72-re. A Falco bizonyára fáradtabb ellenfelénél, de így is a kötelező győzelemért lép pályára.

Kiemelt képünkön: Marvin Clark (is) nagyot játszott Lettországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában