Lopás

2021.10.08. 07:00

Körmendi családi házakba surrantak be, vittek mindent, ami mozdítható volt

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a két rovott múltú férfi ellen, akik minden alkalommal a sértettek óvatlanságát kihasználva – a kulcsra nem zárt ajtón illetve kertkapun keresztül – jutottak be a sértettek lakóhelyére 2020 tavaszán, Körmenden.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint az első alkalommal az egyik vádlott ellopta a lakás folyosóján elhelyezett kabátból a sértett pénztárcáját, amíg társa az utcán figyeléssel biztosította a tevékenységét. A pénztárcában 9.000 forint készpénz volt, valamint a sértett igazolványai és bankkártyái. A rendőrség másnap lefoglalta a pénztárcát és a pénz maradékát az egyik vádlottól, míg az okiratokat és az igazolványokat megtalálták a vasúti felüljáró közelében, ahol azokat a vádlottak eldobták az elkövetés után – adta hírül a Vas Megyei Főügyészség.

A második alkalommal a vádlottak lopási szándékkal mentek be egy családi ház udvarára a kőkerítésen a kertkapunak meghagyott nyitott részen keresztül, azonban a házhoz épített fedett terasz kulcsra zárt ajtaja megakadályozta az elkövetést, a vádlottak felhagytak a próbálkozással és elhagyták a helyszínt.

A harmadik alkalommal a vádlottak kipakoltak egy családi ház melléképületéből az udvarra két láncfűrészt és egy ágvágót, összesen 31.500 forint értékben, amiket azonban nem tudtak elvinni, mert megzavarták őket a rendőrök.

A vádlottak megpróbáltak elbújni, de a rendőrök megtalálták és elfogták őket.

Az egyik vádlott ezt követően 2020 nyarán Sopronban folytatta a lopás sorozatot, ahol két alkalommal, ugyanezzel a módszerrel, azaz a nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül jutott be két sértett lakásába, s az egyiktől 65.000 forint, a másiktól pedig 76.000 forint készpénzt vitt el.

A Körmendi Járási Ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában