Frissen Vasból

2021.10.30. 20:44

Közlekedés a városban: tettünk egy kört Szombathelyen, a Jáki úti temetőnél is jártunk

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN-archív

Ma érezhetően egész nap nagyobb volt a forgalom a megyeszékhelyen, mint más átlagos szombatokon. Inkább a hétköznapokat idézték a városba bevezető utakon időszakosan kialakuló dugók is. Este öt óra után útra keltünk, hogy megnézzük, mennyi idő alatt lehet a temetőbe eljutni. Meglepő módon komolyabb fennakadás nélkül átjutottunk a városon.

Herény felől a Paragvári út már-már kihaltnak tűnt. A Petőfi úton sem tapasztaltunk komolyabb forgalomnövekedést. A Körmendi úton a pláza környékén már kissé besűrűsödtek az autók, de így is folyamatos haladással eljutottunk a Jáki úti temetőhöz. Ott már teljes a készültség a forgalom irányításához, de este hat óra körül nem sok dolga volt az egyenruhásoknak.

A temetői hivatalos parkolók már telítődtek, de a bejáratnál ilyenkor ideiglenesen parkolóvá átalakuló füves területeken még csak ritkásan álltak az autók. Visszafelé viszont már csak az ideiglenes forgalomelterelés szerint, némi kerülővel juthattunk vissza a Körmendi útra.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mutatjuk-hogy-milyen-forgalmirend-valtozasokra-kell-szamitani-szombathelyen-a-hosszu-hetvegen-5427791/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában