horgász

2021.10.30. 07:00

Lezárult a versenyszezon Vas megyében: a tavalyi győztesek nyertek az idén is

Lezárult a versenyszezon, ismét Bálint Gábor és Török Zoltán a kategóriagyőztes, az ifiknél Linter Hunor lett az első.

VN

Linter Hunor, a legjobb ifjúsági pecás

Fotó: Vasivizeken

Lezárult az idei Vas megyei hivatalos versenyszezon. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége többfordulós versenysorozatában hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában összesen 57-en, a versenyzők között 22-en indultak. Hobbi kategóriában a három fordulóból minimum kettőn kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelhető legyen a horgász eredménye.

A felnőttmezőnyben a korábban már többször győztes, jelenleg is címvédő Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE) nyerte a bajnokságot meggyőző fölénnyel. A második és harmadik helyen holtverseny állt elő, de az értékelési szabályok alapján Kádi Attila (Répcelaki HE) lett az ezüstérmes, Hegedüs József (Kőszegi SHE) a bronz- érmes. Az ifik között Linter Hunor (Répcelaki HE) szinte semmi esélyt nem hagyott vetélytársainak, magabiztosan nyerte mindhárom fordulót, ő végzett az összetett rangsor élén. A második Gersei Milán (Körmendi Munkás HE), a harmadik Bors Ivett (Spartacus HE).

Linter Hunor, a legjobb ifjúsági pecás
Fotó: Vasivizeken

A versenyzőknél négy megmérettetés volt, mivel azonban a megyei csapatbajnokság a szokásoknak megfelelően két napon át zajlott, összesen öt fordulóban versenghettek a pecások. A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat idei győztese versenyző kategóriában Török Zoltán (Elektromosok SHE). Érdekesség, hogy a tavalyi győzelmét megelőző öt évben háromszor is a versenysorozat második helyén végzett. 2020-ban aztán megtört a jég, és a versenysorozat első helyét is sikerült megszereznie ismét. A képzeletbeli dobogó második fokára Hajba Gábor (Elektromosok SHE) állhatott fel, mögötte pedig Varga Bálint (Elektromosok SHE) végzett, a harmadik helyezettnek járó serleg őt illeti meg.

A hivatalos eredményhirdetés várhatóan decemberben lesz, a vasi horgászszövetség hagyományos évzáró ülésén, de addig is minden induló áttekintheti a versenysorozat előzetes eredményét a vasivizeken.hu oldalon. Amennyiben hibát találnak a táblázatban, azt október 31-éig jelezhetik a szövetségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában