Sportnap

2021.10.14. 19:00

Méta és foci cserkészeknek

Hagyományos sportnapját tartotta múlt szombaton a vépi 1300. számú Brenner János Cserkészcsapat a sportpályán. A 126 résztvevő kis- és nagycserkész Vépről, Szombathelyről, Sopronból, Zalaegerszegről, Lentiből, Acsalagról és Sárvárról érkezett, és a foci mellett a métában is megmérkőzött.

VN

A méta hagyományos magyar labdajáték, amelyet 10–15 főből álló, ütőkkel felszerelkezett csapatok játszanak. Az egyik csapatot az ütők, a másikat a kapók alkotják. A kapók egyike az ütőknek adogatja a labdát, akik azt a lehető legerősebben és a legtávolabbra igyekeznek elütni a métabottal. A pontot érő megfogott dobások után térfélcserével folytatódik a játék – csak néhány a gyerekek által kedvelt játék szabályai közül. A szombati vépi bajnokságon hat indulóból a zalaegerszegi Tűzmanók bizonyultak a legeredményesebbnek.

A kispályás focibajnokságra a keszthelyi 379. számú Feltámadás két csapatot nevezett, míg a szombathelyi 50. számú Hunyadi és az 51. számú Sík Sándor csapat egyet-egyet. A nap végén az egyik keszthelyi csapat – a Majmok Bolygója Junior fantázianevű – állhatott a dobogó legtetejére. A jó hangulatot a régóta elmaradt baráti találkozások, a napos idő és a vépi cserkészanyukák gulyáslevese teremtette meg. A napot a szülők–gyerekek barátságos métameccs koronázta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában