Frissen Vasból

2021.10.17. 15:00

Miniszterelnöki elismerést kapott a körmendi kertépítő, Hutter Péter

Orbán Viktor miniszterelnök elismerését fejezte ki a körmendi Hutter Péter kertépítőnek, aki a Szakmák Európa Bajnokságán társával együtt első helyezést ért el.

Markó Petra

20211016 miniszterelnöki üdvözlőlevél átadása, V. Németh Zsolt, Hutter Péter, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Magyarország miniszterelnökének köszöntőjét V. Németh Zsolt miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője tolmácsolta a körmendi képviselői irodában szombaton.

Ebben elhangzott, hogy Orbán Viktor örömmel fogadta a hírt, hogy a körmendi, 21 éves fiatalnak a szeptember 22-26 között megrendezett EuroSkills 2021 versenyen mutatott teljesítményével sikerült bebizonyítania, hogy már most kiemelkedő mestere választott szakmájának. A kertépítő szakmacsoport versenyszámában Bokor Péterrel közösen megszerzett aranyérméhez, valamint a Nemzet legjobbja címhez gratulált, egyúttal megköszönte a felkészülés és a verseny folyamán tanúsított példamutató hozzáállását. A jövőre vonatkozóan pedig azt kívánta, hogy a mostani sikert egy hasonló ragyogó szakmai pályafutás kövesse.

A fiatalok a folytatásban a világbajnokságra mennek majd jövőre, amire már gőzerővel készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában