Luxusautó

2021.10.04. 14:00

Mustang a városházánál – A Járműszolgáltatási Platformon is tájékozódtunk

Mint arról korábban beszámoltunk, a városháza udvarán parkoló Mustang látható a legújabb City7 Magazin címlapján. A pénteki közgyűlés utáni sajtótájékoztatón megkérdeztük a városvezetést: ki jár a városházára sportautóval?

City 7

A szóban forgó Mustang

Fotó: Olvasó

A City7 Magazin egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra a szürke Ford Mustang típusú személygépkocsira, amit a városháza parkolójában az elmúlt időszakban állítólag többször lehetett látni – számolt be legújabb számában a lap.

A polgármesteri hivatal közvetlen, Thököly Imre utcai parkolójában információink szerint általában a városvezetők, vezető beosztású hivatali dolgozók állhatnak meg saját gépkocsijukkal. Emellett a hivatali autók is itt parkolnak. Megnéztük a szombathelyi polgármester és alpolgármesterek idén leadott vagyonnyilatkozatát, hátha korábban elkerülte figyelmünket a nagy értékű autó, ám azokban nem találtuk nyomát a Ford Mustang típusú személyautónak.

László Győző alpolgármester tulajdonában egy 2009-es Honda Accord van, amihez 2015-ben ajándékozás útján jutott, míg Horváth Somának nincs autója. Az idén beadott vagyonnyilatkozata szerint Nemény András 2020-ban adásvétel útján jutott egy Volkswagen Passathoz, míg Horváth Attila alpolgármester egy Audi Q5-ös típusú kocsi tulajdonosa. Ám ezek az autók szinte elvesznek a tiszteletet parancsoló Ford Mustang mellett.

A City 7 Magazin arról is írt, hogy megnézték más képviselők vagyonnyilatkozatát is, de sportautó egyik dokumentumban sem szerepelt. Nincs információnk arról sem, hogy a polgármesteri hivatal bővítette volna gépkocsi flottáját ezzel a típusú személyautóval. Nem valószínű az sem, hogy egy átlagkerestű városházi dolgozó vásárolta a luxusautót, hiszen az több éves teljes fizetésébe került volna úgy, hogy semmi másra nem költ.

Mit tudunk erről a Mustangról?

A Jármű Szolgáltatási Platform szerint a városháza parkolójában az elmúlt időszakban többször parkoló Ford Mustang több mint 5000 köbcentiméteres és 331 kWatt teljesítményű, automata sebváltós, négyüléses, és egyébként nem sokkal a legutóbbi önkormányzati választás után, 2019 november 12-én vették Magyarországon nyilvántartásba. 2019 november 11-én pedig mindössze ötöt mutatott a kilométeróra állása. Azt, hogy azóta mennyit használták a gépjárművet, nem tudjuk, de a nyilvántartásból az is kiderült, hogy a sportautónak eddig egy tulajdonosa van. Egy Pest megyei autókereskedésből gurulhatott egyébként ki a jármű – legalábbis a rendszámon látható reklámfelirat szerint.

Luxusnak számít-e Ford Mustanggal közlekedni?

Megnéztük, mennyiért lehet ma a használtautó-piacon egy 2019-es Ford Mustanghoz hozzájutni. Luxusnak számít-e ilyen autóval járni akár a városházára, akár máshová? Az egyik, használtautó-kereskedésre specializálódott portálon „100 százalék szenvedély” és „egy szelet Amerika” üzenetek kísérik a Mustangok hirdetéseit. Egy itt kínált 2019 áprilisi, 331 Kwattos, 5038 köbcentis és 440 lóerős Ford Mustangot, ami eddig 30600 kilométert futott, most 15 millió 990 ezer forintért árulnak.

Egy másikat – Coupe változatát – már 15 millió 90 ezer forintért is megkaphatnánk. Ezt a 2019 januári, piros, 450 lóerős, 331 kWattos, négyüléses sportautót csaknem 46 ezer kilométerrel kínálják eladásra.

Azt, hogy ez a Ford Mustang, ami többször is állt a városháza parkolójában, újonnan mennyibe kerülhetett, nem tudjuk, az viszont a nyilvántartásból kiderült: tulajdonjogát egy pénzintézet részére egyelőre fenntartják.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hogy-kerul-a-szombathelyi-varoshaza-parkolojaba-egy-mustang-video-5343347/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában